Part 2 of “Q” 70-410 test prep Q & A

In part 2 of this 6 part set up. I would go for 3 tonight but I got a new book thats just begging for some attention tonight. The answers are a little
more personally worded as im starting to get comfotable with this set up. I have a tendency to be overly appologetic but none the less I hope you
dont mind the refferences (see jokes) and format.

11. Server1 is a new file server that store user data for your Stevie B’s Chicken A La King A La Carte. You have noticed that
Server1 is getting low on HD space. To fix the issue you decide to add a new 3 TB disk named Volume 4. What is the best way to configure Disk2
so that you can create a new 3-TB volume on Server1.

A. Format it as FAT

B. Use DiskPart and convert the disk to a
GPT disk.

C. Use the MBR partition
table when creating the volume(4)

D. Attach the new volume as a VHD

Answer: B is recomened for disks larger than 2TB in size. Doesnt work with older versions and when you add
a smaller disk its added as an MBR disk. If you really feel the need to convert a smaller disk to GPT you can do that
using diskpart as long as its blank.

12. You are planning to design a new storage space on a 2012 R2 server with four 2-TB disks. Your
goal is to maximize the amount of storage but also provide fault tolerance should a single disk fail. What kind
of storage space should you create?

A. Parity storage space

B. Mirror storage Space

C. Spanned Volume

D. Simple storage space

Answer: A Given that a mirror storage space is going to provide the most fault tolerance but the least
amount of efficiency we can rule that out. A spanned volume is simply two disks combined to make
one disk, so there’s no fault tolerance there. So that leaves us with Parity storage space given that
a simple volume has nothing to do with fault tolerance, it just limits the options as to the type of disks that you can create.

13. You have been asked to design a local storage solution that offers fast read and write access for
your files. Data protection is not a concern. Which RAID offers the highest read/write?

A. RAID-0

B. RAID-1

C. RAID-2

D. RAID-5

Answer: Raid 0 or A is clearly the winner here as it offers no redundancy. Ive noticed that this appears to be the same as a “spanned volume”

14. Several months after installing a new Windows Server 2012 R2 file server and configuring quotas for users in her
company’s AD DS domain, Ozzy notices that the hard disk on which users’ shared folders are located is quickly becoming full. Upon checking through
the contents he asks Sharon why she has so many photos of David Hasselhoff. Ozzy would like to prevent Sharon from storing Davids records on
the company drives. What should Ozzy do?

A. Use File Server Resource Manager (FSRM) To block audio/video file types and email Sharon informing her to use Spotify.

B. Use FSRM to generate an alert when ever Sharon saves saves audio file types

C. Modify disk quotas to reduce the amount of disk space avalible to users.

D. Modify the quota to block saving audio files

Answer: A, not sure why you would use a quota setting (i dont think its possible) to do what FSRM does.

15. You need to create a shared folder on your Windows Server 2012 R2 computer
that users on a UNIX server require access to. You want to configure access-denied assistance and
quotas on this share. Which of the following options do you pick in the New Share Wizard that you
started from server manager?

A. SMB Share-Quick (its really hard to find a consitant answer for these, Ill make a blog post and update)

B. NFS Share-Advanced

C. SMB Share-Advanced

D. NFS Share-Quick

E. SMB Share-Applications

Answer: If you want to configure all the options at setup its going to be B however you can chose the quick option and configure
settings after creation. At least thats my understanding from watching youtube videos as MSFT isnt exactly specific in TechNet articles yet this topic
appears frequently on practace tests. According to our source “Q” it is in deed B.

16. You have granted a user named Lemmy the read NTFS Permission on a folder named Sales. Lemmy is also a member of the BlueFinance group which was granted
explicitly denied the Full Control NTFS permission on the Sales folder. What is Lemmys effective
access to the folder? (obviously he doesnt care at this point but lets pretend he does)

A. Full Control

B. Lemmy does not have access to the folder.

C. Modify.

D. Read.

Answer: Proably D but these things are tricky. D is what it seems to indicate the goal his however
we may not have obtained our goal. According to our source material layering an explicit deny of full control
into this equasion would amount to server granting no access to the share so the answer is B. There is an interesting
bit about this in the server 2012 MCSA google + group which I highly recommend joining as all sorts of information is
shared amongst members. I think this link should get you there. Poke
around till you find some practace test Q & As.

17. Which NTFS Quota configuration should you enable to actively notify users that they are nearing
their quota limit?

A. Set Warning level

B. Deny disk space to users exceeding quota limit

C. Limit disk space

D. Log event when user exceeds their warning level

Answer: A obviously, not sure if there is much need for links in the example.

18. Brian is the admin for Stevie B’s Chickin A La King A La Carte (I get it Contoso is shorter) which is currently opporating
and ADDS network with a single domain. The Pultry department (as opposed to the noodle & sauce departments, not to be confused) has
recently aquired a high-speed laser printer to handle their printing needs.
Brian has created three dom local groups on the print server for purposes of managing the printer, as follows: Designers
have print permissions, Supervisors have manage documents permissions, and managers have manager printer permissions. Brian needs
to give a staff memeber in the pultry department named Lloyd the ability to pause, resume and cancel documents printer by all staff
but not control the permissions assigned to other staff members on the printer. What group should Lloyd be a part of?

A. Supervisors

B. Designers

C. Managers

D. Brian does not need to add Lloyd to any of these groups she can performore these tasks by default.

Answer: A. Ok So clearly she needs to be a member of a group that manages document permissions and that group is Supervisors, A. For more information
about print permissions check here.

19. You have recently configured a new Windows Server 2012 R2 print server. you install a new high-ca=acity printer in one of your
satellite offices. For ease of administration the printer is shared on the print server located in the corporate office. All statlite
users are configured to use the shared printer Server1Printer1. Users in
one of the branch sites print to this printer over the corporate WAN link. You need to
ensure that users are able to print to the printer in the event of a WAN link failure. What can you
do to meet this requirement?

A. Disable Printer pooling

B. Install a second printer and share it as a server1Printer2 as a backup.

C. Enable Printer pooling

D> Enable Branch Office Direct Printing

Answer: D in the case of using a WAN link and having a failure its going to cause a failure but why a sat office would print to another physical
location is beyond me. Or print to another location then have that printer send the doc to a local print device. Thats scenario
is a perfect example of hard questions due to a lack of break fix methodology that lends its self more to a complete solution as opposed
to a partial answer. This problem isnt as bad on the real test but Ive noticed it to be a real pain on the practace tests. Its just outside
the relm of liner thinking which makes it much harder than it needs to be due to vague conceptual ideas that horrificly incomplete. WRITE COMPLETE
SNTENCZ PLZZZ! Tank u! domo!

20. Your network consist of a single Active Directory domain. Server1 is a windows server 2012 R2 server with the print and document
server role installed. Only one print device exists for the company. Sales, Finance and Marketing users all share the same
print device. You need to ensure that all usuers can print to this print device but that finance documents print before any other
department. What should you do?

A. Add three printers. Modify the priorities and security settings of each printer so that individual deparments have their own
printer to submit jobs to.

B. Purchase another print device and configure a Printer pool.

C. Add one printer, establish a priority on the printer and require all departments to submit jobs to this printer.

D. Add one printer. Configure the printer security settings to allow finance users to print. Deny all other users the abilty to print

Answer: A, just mod the print priorities and have all the docs go to the same printer. Any one in the group with the highest
priority will print first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: