Stevie B’s Practice test A La King from source Q

I decided to deviate from the WDS objective for a bit to focus on this test prep as the WDS content was requiring a lot of mental
calculation that I could honestly use a small break from. So much research is going into fully understanding the WDS product and WIM creation.
Any way this is a practice test that im going over and covering in 6 (ish) parts. Its from a source that im calling “Q” and deviating from slightly.
Hope your ok with the nomenclature and references.

I should get at least an additional 10 done tomorrow, hopefully making a trip to a museum and no idea how long that will take. If it doesnt take too long
maybe I can get in 20 questions in this type and link format.

1. Your network contains an AD dom named StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. The domain contains three domain controllers named
SBDC1, SBDC2, SBDC3. You install a new server named SBDC4 & need to configure it as a domain controller. Which tool should you use?

A. dcpromo.exe

B. Sever Manager

C. Active Directory Users and Computers(no 2012 specific article)

D. Active Directory Domains and Trusts

Answer: According to the source material “Q”: B, Server Manager is a MMC tool that replaces the CPU MAN console found in previous versions of server and adds “considerable
value” to the product in terms of functionality. Specifically it includes the management tools formerly part of the Manage Your Server blah blah blah (I dont know
previous versions of server so IDK about the reference) A is wrong because DCPROMO basically no longer exists. C & D have nothing to do with DC’s
(click the links for more info) and are only available after the CPU has been promoted to a DC (I hope your ok with the nomenclature or jargon
term CPU as its much shorter than typing out computer every time)

2. Your network consists of a single Active Directory domain named StevieBsChickenALaKingALaCarte.com.
The Domain contains 50 Win 8.1. boxes & 5 2012R2 boxes. You need to install
a new server that will provide mobile support and the ability for users to
connect to applications from anywhere. You install 2012R2 on a new machine
and name it S6. Which server role should you install to meet this need?

A. Terminal Server safely assuming this is RDP in 2012 as there is no reference to “terminal server” in 2012 from my research.

B. File & Storage Services

C. Web Server(IIS) obviously this is for hosting a website or integrating a customer (assuming for b. purp) portal with MSFT Dynamics

D. Remote Desktop Services (see previous “terminal server” link

Answer: D. RDP, given that this was two of the answers and the other two answers didnt really make any sense in light of the question seeming
to be slightly vague while pursuing the point of the question im not sure that much explanation is required in this case after
discussing the links within your self (if that concept makes any sense)

3. You are a consultant changed with the responsibility of deploying a computer
network to a new accounting firm. The owner would like you to install a Windows Server 2012 R2
computer to store data for the office network, which is not expected to grow
beyond a maximum of 10 computers including the server. The owner wants to keep
deployment costs as low as possible. Which editions (the new one obviously omg
these guys are HALARIOUS) of Windows Server 2012 R2 should you recommend?

A. Server 2012 R2 Essentials

B. Server 2012 R2 Foundation strange links to this guy

C. Server 2012 R2 Standard

D. Server 2012 R2 Datacenter (see standard link but it costs over 3 grand)

Answer: B. Foundations as it can support up to 15 AD client machines

4. Which of the following are valid charms (no good
TechNet links on basic UI features) available in the Server 2012 R2 interface?

A. Search

B. Find

C. Share

D. Delegate

E. Configuration

F. Settings

Answer: A,C,F. All of these are valid “charms” in 2012 R2 The Devices and Start charms are also
available. All other answers and invalid here.

5. You have recently installed Windows Server 2012 R2 Core and need to change windows update settings
using a command-line tool. What should you use?

A. Server Manager

B. RemoteConfig in this verbiage this isnt “real”

C. SConfig

D. Mstsc assuming this relates to XP

Answer: C. The sconfig command (the only viable answer if your familiar with server) enables you to perform basic Server Core configurations

6. Server1 is a full GUI installation of Windows Server 2012 R2. You decide
that you want to minimize the attack surface and reduce to Server Core. You
need to uninstall the GUI on Server1. How can you accomplish this? (each answer represents
a complete solution. Choose two).

A. Start Server1 with the installation media, and reinstall using the Server Core option.

B. From a Windows 8.1 workstation or another server access Server manager for
Server1 remotely and uninstall the User Interfaces and Infrastructure features.

C. From a PowerShell Session, execute the “Uninstall WindowsFeature server-gui-mgmt-infra, server-gui-shell” CMDLT

D. From PowerShell run “Install- WindowsFeature Server Core” CMDLT

Answer: B,C. To remove the User interfaces on a full GUI install these are the only two viable options as reinstalling would be inefficient
and installing server core as in example D is nonsense.

7. You receive reports that performance is poor while transferring files from your file server. You review the LAN switching
infrastructure and do not see any issues (yeah right like I would know that in my current dev state). You begin to look at your file server and notice
that your NIC is over utilized. You decide to increase throughput by configuring a NIC team. You add
two additional NICs and need to configure all three in a team. Which tool should you use?

A. Server Manager

B. Routing and Remote Access

C. NLB Manager

D. File Server Resource Manager

Answer: A is the only plausible place to create a NIC team. NLB has nothing to do with single server traffic but rather
splitting traffic across multiple servers.

8. You are the Systems Admin for Stevie B’s Chicken A La King A La Carte. Stevie B’s Chicken A La King A La Carte has
four servers as outlined in the following set up:

Server 1, CPU architecture: x86, Memory: 4 GB, OS: Server 2008 32 bit obvi

Server 2, CPU architecture: x86, x64 Memory: 2 GB, OS: Server 2008 32 bit

Server 3, CPU architecture: x64, Memory: 4 GB, OS: Server 2008 R2 64 bit obvi

Server 4, CPU architecture: x64, Memory: 2 GB, OS: Server 2008 R2 64 bit obvi

You need to ensure that the StevieBsChickenALaKingALaCarte.com domain contains only Server 2012 R2 installs. You need to minimize cost
and upgrade whenever possible. What should you do? (Each answer represents part of the solution Choose all that apply.)

A. Replace Server1 and perform a clean installation of Windows Server 2012 R2.

B. Replace both Server1 & Server2 and perform a clean installation of Windows Server 2012 R2.

C. Perform an in place upgrade on Server3 and Server4 to Windows Server 2012 R2.

D. Perform a clean install of Windows Server 2012 R2 on Server2.

E. Replace Server2 and perform a new installation of Windows Server 2012.

F. Replace all servers and perform clean installs of Windows Server 2012 (why not just order machines with pre loaded software)

G. Install an additional 2 GB of RAM in Server4 and perform an in-place upgrade to Windows Server 2012 (no clue why “Q” is using servernospacenumber format)

Answer: A,C,D the objective being to minimize cost so we want to replace as little hardware as possible leaving B, E & F out. G is also
possibly a good idea yet not completely necessary.

9. Server1 is running Windows Server 2012 R2 and is configured as a WDS server.
C:testimagesChickenSauce.wim contains a Server 2012 Datacenter image named “Chicken Sauce Edition Server 2012 DC” that you need to update to include an additional feature. First you prepare
to mount the image to a Staging location of C:mountedimage. Which command can you use to mount the image?

A. Dism.exe /Mount-Image /ImageFile:C:testimageChickenSauce.wim /index:1 /MountDir:c:mountedimage

B. Dism.exe /Mount C:testimagesChickenSauce.wim /index1 /MountDir:c:mountedimage

C. Dism.exe /Mount-Image C:testimagesChickenSauce.wim /Name:“Chicken Sauce Edition Server 2012 DC” C:Mountedimage

D. Dism.exe /Mount C:testimagesChickenSauce.wim /Name:“Chicken Sauce Edition Server 2012 DC” /MountDir:c:mounted image

Answer: A, Not much explination other than thats the only correct choice. These can get super complicated/tricky with longer commands.

10. Using the principle of least privilege, which local built-in group can you use to delegate the ability to read performance counter data?

A. Administrators

B. Event Log Readers

C. Performance Log Users

D. Performance Monitor Users

Answer: D, C also seems like a good choice but “log users” comes with the ability to make changes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: