Zacker book, Chapter 2

Moving on to chapter 2, Ive read about half this book but still find it really helpful to go through questions in this format. Its like
learning to paint and draw, the drawing helps you to paint and knowing where the paint goes helps you to make the line. When I first
started to paint and draw in realistic format I was awful but I knew it was some thing I had to do for my self. This seems similar only
maybe more important. So maybe by doing the html ref ill figure out where the color goes as opposed to just making sloppy line drawing
after sloppy line drawing. Then progressively my sloppy line drawings start to show that I understand line and value. Hopefully you have
a story that you can assimilate to that one.

Please read the header for this post
regarding the answer key situation for these chapters.

1.Which features must you remove from a full GUI installation of Server 2012 to convert it to a Server Core installation?
(choose all that apply)

A. Windows management instrumentation

B. Graphical Management Tools and infrastructure

C. Desktop Experience

D. Server Graphical Shell

Answer: B,D one thing you will see when this question comes up is the repetition of the fact that the windows “desktop experience”
in not installed by default and WMI has nothing to do with the gui as, from what I understand, it runs as a service so you can use server manager
from another computer to manage a server core installation. Please correct me if I am wrong.

2. Which of the following NIC teaming modes provides fault tolerance and bandwidth aggregation?

A. Hyper-v Live migration

B. Switch independent mode

C. Switch dependent mode

D. Server graphical shell

Answer: B, I found this to be a useful link with lots of back story as I was going through this. One thing that you will find
when prepping for this test is that if you start as a complete nub sauce on a fast track to failsville, like me, you need to probably triple
any book that you come across to even get a starting vantage point for understanding. Any way heres a link to a series of articles on
hyper-v networking.

YouTube is also a great place to search for information so heres a bit from youtube that google came up with, this can be really
informative “click-hole” to search through. This particular video is a little confusing if you have zero background in Hyper-v networking
but thats ok because every thing you read and watch will get you a little closer to understanding.

3. Which of the following command-line tools do you use to join a computer to a domain?

A. Net.exe

B. Netsh.exe

C. Netdom.exe

D. Ipconfig.exe

Answer: C, which should be apparent after checking the links.

4. Which of the following statements about Server Manager is not true?

A. Server manager can deploy roles to multiple servers at the same time

B. Server manager can deploy roles to VHDs while they are offline

C. Server manager can install roles and features at the same time

D. Server manager can install roles and features to any windows 2012 server on the network

Answer: A, however there may be some additional explanation on D, if your running R2 be sure that .NET 4.0 is installed. Check here for further explanation.

5. Which of the following operations can you not perform on a service using Server Manager? (apply for shoes….I mean choose all that apply, dare)

A. Stop a running service

B. Start a stopped service

C. Disable a service

D. Configure a service to start with the computer starts

Answer: C,D both of these can be done through services.msc or powershell

6. Name two methods to assign a static IP address to a computer using server core.

A. Server Manager & netdom.exe

B. netdom.exe and IPv4 properties sheet

C. The IPv4 properties sheet and the netsh.exe command

D. The netsh.exe command and WMI in powershell

Answer: D, also this command is helpful in this situation new-netipaddress
or for a more complicated approach try this WMI script

7. Before you can deploy roles to multiple remote servers, what must be done?

A. Perform an in-place upgrade to Server 2012

B. Ensure the remote servers are patched sufficiently

C. Add the remote servers to server manager

D. Perform a full backup

Answer: This was previously covered under another question but there is no “official” answer here but realistically given
that we dont know if these are 2012, 2012 R2 or even older machines the answer is B and C, if its a 2012 machine and so are all the others its just C, samee with R2
other wise .NET updates would be required.

8. What utility allows you to install components to multiple servers at once?

A. The Add Roles and Features Wizard only

B. Both Add roles and Features Wizard and Widows PowerShell

C. Windows PowerShell only

D. The Minimal Server Interface

Answer: C, only powershell scripts allow you hit multiple servers with roles and features in one shot

9. What method is available to install roles and features on another 2012 box using PowerShell?

A. Use the Install-WindowsFeature command and an exported config file (.ini?)

B. Use the Install-WindowsRole command and an exported config file (.ini?)

C. Use Server Manager and the proper tile

D. It is not possible using Windows PowerShell

Answer: A, I noted the .ini part as its not specified but im assuming thats what they are referring to. This is a grey area though
as i am completely new to the creation of and existence of these types of files.

10. What is the key principle to delegating server administrative tasks?

A. Granting users the tasks they feel most comfortable doing

B. Granting users only the permission they need to perform the task delegated to them by the organization

C. Assign the delegated tasks to the person most likely to benefit

D. Assigning enough permissions to do the delegated tasks as well as anticipated tasks

Answer: B seems obvious and I have yet to see this in any other test prep material.

Thats all for tonight, These arent taking as long as others so 2-3 of these a day shouldn’t be overly taxing given that my free time
maintains this state.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: