Zacker book, Chapter 3

On to chapter three. As previously mentioned, trying to get through typing out 3 of these chapters and two read. Again, not sure of the
legality of this situation but as Server 2012 will soon be a thing of the past and PDFs of similar books exist as free resources im not
entirely sure that I could get into any kind of trouble for this. Assuming there could be an issue and your a publisher/content creator, please e-mail me with any problems,
NickRbarnes@gmail.com. I suppose I could put that in the first chapter header. Maybe Ill go back and edit that.

If reading for reference please read the header for this post
regarding the answer key situation for these chapters.

In addition if any one knows why lower case S letters display so weird in this theme please use the aforementioned email address as I wish i knew, default font issue?

Select one or more correct answers for the following questions.

1. Which of the following statements are true of stripped volumes?

A. Striped volumes provide enhanced performance over simple volumes.

B. Striped volumes provide greater fault tolerance than simple volumes.

C. You can extend striped volumes after creation.

D. If a single physical disk in the striped volume fails, all of the data in the entire volume is lost.

Answer: A,D striped volumes provide excellent read write I/O numbers however they offer none of the resiliency that comes with
a RAID-5 or mirrored volume. The fault tolerance is no more or less than a simple volume as there is no parity data and you cannot extend them.

2. Which of the following are requirements for extending a volume on a dynamic disk?

A. If you want to extend a simple volume, you can use only the available space on the same disk, if the volume is to remain simple.

B. The volume must have a file system before you can extend a simple or spanned volume.

C. You can extend a simple or spanned volume if you formatted it using the FAT or FAT32 file system.

D. You can extend a simple volume across additional disks if it is not a system volume or a boot volume.

Answer: A, D, for more information check this TechNet article on the subject

3. Which of the following are not true in reference to converting a basic disk to a dynamic disk?

A. You cannot convert a basic disk to a dynamic disk if you need to dual boot the computer.

B. You cannot convert drives with volumes that use an allocation unit size greater than 512 bytes.

C. A boot partition or system partition on a basic disk cannot be extended into a striped or spanned volume, even
if you convert the disk to a dynamic disk.

D. The conversion will fail if the hard drive does not have at least 1 MB of free space at the end of the disk.

Answer: C, D this one doesn’t have a reference check answer but there is an older TechNet article.

4. Which of the following Server 2012 features enables users to access files that they have overwritten?

A. Offline files

B. Parity-based RAID

C. Windows Installer 4.0

D. Volume Shadow Copies

Answer: D, there’s no answer key for this one but that’s the only technology that allows you to revert back to previous versions and things like that

5. Which of the following RAID levels yields the largest percentage of usable disk space?

A. RAID 0

B. RAID 1

C. RAID 5

D. RAID 6

Answer: C, however 5 and 6 are similar. Here’s an article with good visuals concerning the topic of raid 5 vs raid 6

6. To use Shadow Copies you must enable the feature at which of the following levels?

A. the file level

B. The folder level

C. the volume level

Answer: C, check out this Shadow Copies article on TechNet which seems to say
the same thing as the book but there is no answer key for this one.

7. Which of the following are not true about differences between network attached storage (NAS) devices?

A. NAS devices provide a file system implementation; SAN devices do not

B. NAS devices must have their own processor and memory hardware; SAN devices do not require these components

C. NAS devices require a specialized protocol, such as Fibre Channel or iSCSI; SAN devices use standard networking protocols.

D. NAS devices must run their own operating system and typically provide a web interface for administrative access; SAN devices
do not have either one

Answer: C, I had a hard time with this one as the wording while studying for this amount of time in the day made my brain hurt.
Hoping its like working out and that it just makes you more able to think harder as time progresses so far thats proving to be true.
I also havent seen a question like this before so its essentially new material. regardless, lets go through what I know so far and save technet
links for a li at the end. Not sure about C, b is for sure true about NAS, not sure if its true about SAN devices. D is true about NAS. MAybe
I just dont know any thing about SAN devices. Maybe thats a good place to start. Ok after reading the listed below links, b is true for san so is A & D so
C is a pretty safe bet.

    SAN vs NAS

  • SAN
  • NAS
  • 8. Which of the following volume types supported by Server 2012 do not provide fault tolerance?

    A. Striped

    B. Spanned

    C. Mirrored

    D. RAID-5

    Answer: A,B, neither of those have fault tolerance. See the RAID wikipedia and understand that A = raid 0, spanned is just one disk on
    more than one volume and raid 5 contains parity data. This is
    interesting and relevant as well.

    9. A JBOD drive array is an alternative to which of the following?

    A. SAN

    B. SCSI

    C. RAID

    D. iSCSI

    Answer: C, JBOD apparently means just a bunch of (unorganized) disks.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: