Volume 4 of the Q test prep dissection

Volume 4, here we go 31-40, only three more from our first donor candidate Q.

31. Server1 is a 2012R2 server hosting Hyper-V machines. You configure VM1 to support an
in-house application. You configure a legacy network adapter for VM1. You need to ensure that VM1 uses only
50% of the available bandwidth. How should you do this?

A. Add a second legacy network adapter to increase throughput.

B. Remove the legacy network adapter and add an “up to date” network adapter.

C. Configure a NIC team

D. Reinstall Hyper-V integration services.

Answer:B, the wording to all of these answers is nonsensical and confusing. Could we please get on a standard system
for jargonization of ideas? “up to date” network adapter is not on option in Hyper-V nor can you “reinstall” integration services
in any kind of traditional understanding of what it means to install a piece of software. Perhaps in the future software will just be
check boxes but why are we talking about the future while nubz are trying to learn about the now?[/endrant]

32. You are the administrator for Server1 a two-node Windows Server 2012 R2 Hyper-V cluster. You configure two new virtual
machines: VM1 and VM2. You need to ensure that these virtual machines are not able to communicate with rogue DHCP servers. What should you
configure?

A. MAC Address Spoofing (need to Ctrl+F get to the info on link)

B. Router Gaurd

C. Port mirroring

D. DHCP Guard

Answer:B, D is the right concept but the label is incorrect.

33. You are the Hyper-V administrator for StevieBsChickenALaKingALaCarte.com.. You manage a Hyper-V
host named HyperV1. HyperV1 contains three 2008 VMs and 6 2012R2 machines. You have configured an external virtual switch within Hyper-V management console.
You need to ensure that the VMs are only able to communicate with hosted local VMs. What do you need to do?

A. Upgrade all 08 VMs to 2012 R2.

B. Add a second virtual switch. Move all 08 VMs to virtual switch 1 and all 2012 R2 VMs to the new switch labled
virtual switch 2.

C. Remove the virtual switch and re-create it using the private switch type.

D. Remove the virtual switch and re-create it using the public switch type (see previous link).

Answer:Based on the scenario Q gives we need to create a internal switch and delete the other switch but thats not one of the options. Again, I find
this confusing. Probably to newcomers and old hats a like. However, the answer is C per Q.

34. You are designing a multitenant Hyper-V infrastructure. You need to ensure that tenants are
unable to see each others resources. What should you configure?

A. Hyper-V virtual grid

B. Virtual Cloud Partitions (VCP)

C. Port Virtual Local Area Network (PVLAN)

D. MAC Address Isolation

Answer:C, not a whole lot of public facing information on this topic but network virtualization allows you to to specify port local per machine to
drill down to the specific level of security required for this scenario.

35.Amanda is configuring IP addressing for a company that has a head office in
midtown Manhattan and 11 branch offices in various locations through the New York metropolitan area. She
has decided that each office will correspond to a single subnet on the company’s WAN. The company itself
can use a single Class C network for this purpose. Which of the following subnet masks would provide the
most addresses for each host?

A. 255.255.255.192

B. 255.255.255.224

C. 255.255.255.240

D. 255.255.255.248

Answer: Logically you would think it would be A. C

36.Jim Goldberg functions as an admin for a single domain implementation of ADDS for his frim
He is assigned the task of maintaining his company’s DNS and DHCP servers. He decides that DHCP
clients running Win 8.1 should be configured to automatically select their primary DNS server.
Jim configures a 2012 R2 machine named Sever4 as a DNS server. In the DHCP server’s scope options for a subnet
containing 25 client computers, Neil configures Server4s IP address in the 006 DNS servers option.
He also ensure that DHCP reservation exists for Server4. Next, he restarts all the client machines on the
subnet. He discovers a client machine is still configured to use a DNS server that was taken off line before
Jim started making changes to the network. How can Jim correct this problem?

A. Execute the ipconfig /release and ipconfig /renew commands on each workstation

B. Configure both the 006 and the 015 options for the DNS server in DHCP Scope.

C. Use ipconfig /setclassid at each client computer to set DHCP class ID information.

D. Manually edit the TCP/IP properties on each client computer.

E. Isolate the subnet to eliminate the possibility that clients are receiving scope information from a
remote subnet.

Answer:D, this seems like too much work and like there should be another way around manual updates to a client but its what Q says. Are we
still in the early days of DNS on this?

37. Your Company uses Class B network ranges. You plan to configure the subnet mask for a branch site
containing 450 Win 8.1 client computers. Your company policy requires you to use 1 subnet per branch site.
You plan to add another 150 computers in the next year. You need to select a subnet mask that
satisfies the requirements for today and also the future growth. You want to limit
the amount of wasted addresses. Which subnet mask should you select?

A. 255.255.254.0

B. 255.255.252.0

C. 255.255.255.240

D. 255.255.255.0

Answer: I would say B but im not great with IPv4 but im going to hold my self accountable so even if im wrong
after checking Ill leave my wrong answer posted. Ok it is B after reading the whole question and the answer. For more information watch
Subnetting demystified as mentioned in a previous post.

38. You need to plan an IPv6 addressing scheme. You need to identify the addresses in the answers below
as one of the following 1:Global Unicast, 2:Link-Local unicast,
3: unique local IPv6 unicast, or 4: Multicast

A. Fe::

B. 2000::/3

C. Fc00::/7

D. Ff

E. Fe80::/64

Answer:Im terrible with Ipv6 so we for sure have to consult the answer column in
Q for this one or you could check the links and learn the ranges and perhaps an understanding of the ranges. Any way the answer is 1,B; 2,E; 3,C; 4,D.

39. Stevie B’s Chicken A La King A La Carte consists of a main site and two branch sites (we rae really
much larger but this is just a theoretical scenario). Each branch site is connected to the main via a WAN link. You need to configure a new
server for the main site. You need to configure an IPv6 address for the new server. You plan to use an IPv6 address clas
that is private to the organization but unique across all the organization’s sites. Which address meets this requirement?

A. Foo:3fff:64df:155c:dca7::81a4

B. Fe80::cc33:456a:3719:1234

C. 2003:414:ab86:741f::230:1:a5ab

D. fd12:cd36:1208:9::f92b

Answer:D, as im horrible with IPv6 I had no clue. I honestly havent put much stock into learning this technology yet as
it seems it would be immensely time consuming for some one such as my self and I have a lot of other stuff to learn.

40. You are the network engineer for a consulting firm. You have been tasked with desiging a subnet mask for a network that
will support up to 20,046 client computers. You must minimize the number of wasted addresses. Which subnet mask should you select?

A. 255.255.252.0

B. 255.255.248.0

C. 255.255.240.0

D. 255.255.128.0

Answer: D This requires a lot of math (at least a lot to me) but if you memorize the tables or at least the patterns of the tables and
write them out while testing its possibly faster than doing the round about math of 255-128=x X*255. I think thats a slightly less than
accurate but not completly failsauce way to calculate addresses in this case. Please correct me if your reading this and im wrong.

Part 3 of 6 of source Q test prep

Ok on to section 21-30. Feeling like we got a pretty style set here and like we are
getting into a groove on a format of writing these things with a slightly less than reverent perspective
with regards to “corporate culture” or perhaps im just inflecting my own personality which
may or may not be a good thing given my records of personal success. In addendum to that statement style wise I feel like I could perhaps [b] (sic) the numbers in previous posts.
I am feeling slightly “under the weather” as of late so I hope theres no spelling errors, logical failures or bad links. If you find any please let me know!

21. You are responsible for printers connected to printers (i feel like its good to get used to the
terminology of understanding a “printer” is a server and a “print device” is one of those giant monsters that the
images on paper come out of) running 2012 R2 in the StevieBsChickenALaKingALaCarte.com domain. You have installed
a print device that should be accessible to computers in the sauce department but not to
computers in other departments of the company. All resources in this department are located in the Sauce OU (organizational unit,
if you dont know this by now plz l2server/GP). What should you do?

A. Right-click this printer in the details pane of the print management snap-in & select
deploy with group policy. Choose
a GPO that is linked to the
Sauce OU. and select the option labeled “the computer that this GPO applies to (per machine).”

B. From the sharing tab of the “print device” printer’s properties dialog box, select the List in the directory
option.

C.Right-click the print device and in the details pane of the print management snap-in, and select the list in directory option.

D.Right-click the print device in the details pane of the print management snap in and select deploy with group policy. Choose a GPO
that is linked to the Sauce OU and select the option labeled “The uses this GPO applies to (per user)”

Answer:A, its kind of a long scenario but if you want the users to have the printer auto-installed A is the only option.
You could choose another option but it would require extra work from your Sauce friends, co-workers or whatever your preferred nomenclature is (i like to seem approachable and sociable).

22. Your network consists of two servers. Server1 is a 2012 box that functions as an application server. Server2 is a 08R2 file server. You need to ensure
that you can manage Server 1 from Server 2 using Server Manager. What do you need to do to ensure (that diet protein shakes taste better) that you can
manage Server 1?

A. Install WMF 4.0 on server 2

B. Install WMF 4.0 on server 1

C. Install .NET Framework 4.5 on Server 2

D. Install .NET Framework 4.5 on Server 1

Answer:A,C as Server 2 is not on 2012R2 you have to install .net from my understanding.

23.You are the systems administrator for StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. Your network consists of
a single Active Directory domain containing 650 Windows 8.1 workstations and 30 2012R2 machines functioning on
member servers. You just finished configuring a new remote server named RemoteServer1. You have taken the necessary
steps to configure the WS Management listener service on the new server. You would like to confirm functionality before
releasing the server to production. Which command can you execute to confirm WinRM functionality?

A.Winrs -r:RemoteServer1 test

B.Psremote -exec RemoteServer1 test

C.Test-WSMan RemoteServer1

D.WinRM -test RemoteSetver1

Answer:C. Test-WsMAn does work for this according to our source (I didnt know this one)

24.Tony has recently installed a Hyper-V host with 64 GB of RAM and two quad-core processors.
He plans to install four virtual guest servers. He would like each guest to be able to use up to 16 GB
of memory. In the event of a host shutdown, Tony needs to be able to reserve a portion for startup memory
to allow him to bring up the host & all guest servers simultaneously. What should he configure on each virtual machine?

A.Windows Paging

B.Static Memory

C.Dynamic Memory

D.Fast Cache

Answer:C, and here is a thread

about this topic.

25.Server1 is a Windows Server 2012 R2 Hyper-V hose. Server1 contains VM1. You need to set VM1 up to PXE boot in the event of a restart.
Which virtual machine setting should you configure for VM1 to accomplish this?

A.Configure the standard network adapter setting to boot from PXE

B.Configure to Legacy Network (same link) Adapter to boot from PXE.

C.Configure the BIOS startup (best link I could grab, nothing direct) order

D.Disable Diskette Drive (no clue what this is unless we are just booting to DOOM II)

Answer:B as You must boot from a legacy network adapter to PXE boot but if you need a machine to PXE boot every time I feel like there
should be some additional steps to configure. Strange question, Q. And indeed upon checking Q claims the soul answer to be C.

26. You are the administrator for a two-node Windows Server 2012 R2 Hyper-V cluster. You configure two new virtual machines
in your node named VM1 & VM2. You need to ensure that all virtual machines are able to be backed
up via the host using a third-party backup application. What should you configure?

A.Network adapter

B.Router Guard

C.Guest integration services

D.Windows Backup (real convoluted terminology for Hyper-V)

Answer:C, this is a weird question though. It cant be any thing having to do with DHCP so B is out, A makes no sense and D is certianly not 3rd party
or hyper-v related.

27.You are the administrator for Server1 a Windows server 2012 Rs Hyper-V host you
configure two new virtual machines: VM1 and VM2. You need to ensure that you can track CPU, memory, disk spcae and network usage.
Which command do you configure?

A.Enable-gstintSvc

B.Enable-VMResourceMetering

C.Enable-VMResource Management

D.Enable-VmPerfMon

Answer:B, upon checking the links you will realize the truth of the situation.

28.You are preparing to deploy Hyper-V to your infrastructure. Server1 is a 2012 box
functioning as a dev Hyper-V server. you need to test the ability to use pass through disks for
a new VM. Your local disk configuration is as follows: disk 1 online 20 gig basic unallocated space,
Disk 2 same config 10 gb, disk 3 same config 5 gb. You need set up pass through on disk1, what do you need to do?

A. Take Disk 1 offline

B. Create a 20-GB volume on Disk 1

C. Create a new striped volume using the space in disks 1 and 2.

D. Upgrade to 2012 R2

Answer:A, I choose not to put links in this one because you see it in so many practice test and
the answer is so simple, pass through disk question=take the disk offline, every time.

29.You need to share the contents of a virtual hard disk between multiple guest virtual machines. What can you do

A.Establish a parent/child relationship, and configure the virtual hard disk containing the files as the parent disk.

B.Convert the Virtual hard disk to a fixed sized disk.

C.Establish a dynamically expanding disk relationship between the virtual machines.

D.Add a second virtual hard disk and configure a virtual mirror.

Answer:A, any time you have to share files you must have a parent/child disk situation.

30.Blackie Lawless is the network administrator for StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. He plans to
configure a server a Hyper-V host. To reduce cost, Blackie has decided to repurpose an existing server. The server has 32 GB of RAM,
two quad-core CPUs, 4 TB of local storage, and four network adapters configured as a single NIC Team. Blackie upgrades the server to 256 GB of RAM
and installs the Hyper-V role. Blackie needs to create two virtual network switches. Half the virtual machines
will be configured as development servers connected to VirtualSwitch1, while the other half will be configured as
production servers connected to VirtualSwitch2. During the configuration Blackie realized that he is unable to split the VMs
between two virtual switches. What is the first thing Dave must do to accomplish this?

A.Upgrade the “hyper-V” integration services

B.Execute the remove-NetLbfoTeam cmdlet

C.Execute the set-netadapter cmdet to configure VLAN IDs

D.Add an available interface to the NIC Team using the Add-netlbfoTeamNic cmdlet

Answer:B, if you need to connect to two switches a NIC team cannot do that because its tied to traffic from one virtual switch.

Thats all for this round. Maybe I can get 10 more done tomorrow.

Part 2 of “Q” 70-410 test prep Q & A

In part 2 of this 6 part set up. I would go for 3 tonight but I got a new book thats just begging for some attention tonight. The answers are a little
more personally worded as im starting to get comfotable with this set up. I have a tendency to be overly appologetic but none the less I hope you
dont mind the refferences (see jokes) and format.

11. Server1 is a new file server that store user data for your Stevie B’s Chicken A La King A La Carte. You have noticed that
Server1 is getting low on HD space. To fix the issue you decide to add a new 3 TB disk named Volume 4. What is the best way to configure Disk2
so that you can create a new 3-TB volume on Server1.

A. Format it as FAT

B. Use DiskPart and convert the disk to a
GPT disk.

C. Use the MBR partition
table when creating the volume(4)

D. Attach the new volume as a VHD

Answer: B is recomened for disks larger than 2TB in size. Doesnt work with older versions and when you add
a smaller disk its added as an MBR disk. If you really feel the need to convert a smaller disk to GPT you can do that
using diskpart as long as its blank.

12. You are planning to design a new storage space on a 2012 R2 server with four 2-TB disks. Your
goal is to maximize the amount of storage but also provide fault tolerance should a single disk fail. What kind
of storage space should you create?

A. Parity storage space

B. Mirror storage Space

C. Spanned Volume

D. Simple storage space

Answer: A Given that a mirror storage space is going to provide the most fault tolerance but the least
amount of efficiency we can rule that out. A spanned volume is simply two disks combined to make
one disk, so there’s no fault tolerance there. So that leaves us with Parity storage space given that
a simple volume has nothing to do with fault tolerance, it just limits the options as to the type of disks that you can create.

13. You have been asked to design a local storage solution that offers fast read and write access for
your files. Data protection is not a concern. Which RAID offers the highest read/write?

A. RAID-0

B. RAID-1

C. RAID-2

D. RAID-5

Answer: Raid 0 or A is clearly the winner here as it offers no redundancy. Ive noticed that this appears to be the same as a “spanned volume”

14. Several months after installing a new Windows Server 2012 R2 file server and configuring quotas for users in her
company’s AD DS domain, Ozzy notices that the hard disk on which users’ shared folders are located is quickly becoming full. Upon checking through
the contents he asks Sharon why she has so many photos of David Hasselhoff. Ozzy would like to prevent Sharon from storing Davids records on
the company drives. What should Ozzy do?

A. Use File Server Resource Manager (FSRM) To block audio/video file types and email Sharon informing her to use Spotify.

B. Use FSRM to generate an alert when ever Sharon saves saves audio file types

C. Modify disk quotas to reduce the amount of disk space avalible to users.

D. Modify the quota to block saving audio files

Answer: A, not sure why you would use a quota setting (i dont think its possible) to do what FSRM does.

15. You need to create a shared folder on your Windows Server 2012 R2 computer
that users on a UNIX server require access to. You want to configure access-denied assistance and
quotas on this share. Which of the following options do you pick in the New Share Wizard that you
started from server manager?

A. SMB Share-Quick (its really hard to find a consitant answer for these, Ill make a blog post and update)

B. NFS Share-Advanced

C. SMB Share-Advanced

D. NFS Share-Quick

E. SMB Share-Applications

Answer: If you want to configure all the options at setup its going to be B however you can chose the quick option and configure
settings after creation. At least thats my understanding from watching youtube videos as MSFT isnt exactly specific in TechNet articles yet this topic
appears frequently on practace tests. According to our source “Q” it is in deed B.

16. You have granted a user named Lemmy the read NTFS Permission on a folder named Sales. Lemmy is also a member of the BlueFinance group which was granted
explicitly denied the Full Control NTFS permission on the Sales folder. What is Lemmys effective
access to the folder? (obviously he doesnt care at this point but lets pretend he does)

A. Full Control

B. Lemmy does not have access to the folder.

C. Modify.

D. Read.

Answer: Proably D but these things are tricky. D is what it seems to indicate the goal his however
we may not have obtained our goal. According to our source material layering an explicit deny of full control
into this equasion would amount to server granting no access to the share so the answer is B. There is an interesting
bit about this in the server 2012 MCSA google + group which I highly recommend joining as all sorts of information is
shared amongst members. I think this link should get you there. Poke
around till you find some practace test Q & As.

17. Which NTFS Quota configuration should you enable to actively notify users that they are nearing
their quota limit?

A. Set Warning level

B. Deny disk space to users exceeding quota limit

C. Limit disk space

D. Log event when user exceeds their warning level

Answer: A obviously, not sure if there is much need for links in the example.

18. Brian is the admin for Stevie B’s Chickin A La King A La Carte (I get it Contoso is shorter) which is currently opporating
and ADDS network with a single domain. The Pultry department (as opposed to the noodle & sauce departments, not to be confused) has
recently aquired a high-speed laser printer to handle their printing needs.
Brian has created three dom local groups on the print server for purposes of managing the printer, as follows: Designers
have print permissions, Supervisors have manage documents permissions, and managers have manager printer permissions. Brian needs
to give a staff memeber in the pultry department named Lloyd the ability to pause, resume and cancel documents printer by all staff
but not control the permissions assigned to other staff members on the printer. What group should Lloyd be a part of?

A. Supervisors

B. Designers

C. Managers

D. Brian does not need to add Lloyd to any of these groups she can performore these tasks by default.

Answer: A. Ok So clearly she needs to be a member of a group that manages document permissions and that group is Supervisors, A. For more information
about print permissions check here.

19. You have recently configured a new Windows Server 2012 R2 print server. you install a new high-ca=acity printer in one of your
satellite offices. For ease of administration the printer is shared on the print server located in the corporate office. All statlite
users are configured to use the shared printer Server1Printer1. Users in
one of the branch sites print to this printer over the corporate WAN link. You need to
ensure that users are able to print to the printer in the event of a WAN link failure. What can you
do to meet this requirement?

A. Disable Printer pooling

B. Install a second printer and share it as a server1Printer2 as a backup.

C. Enable Printer pooling

D> Enable Branch Office Direct Printing

Answer: D in the case of using a WAN link and having a failure its going to cause a failure but why a sat office would print to another physical
location is beyond me. Or print to another location then have that printer send the doc to a local print device. Thats scenario
is a perfect example of hard questions due to a lack of break fix methodology that lends its self more to a complete solution as opposed
to a partial answer. This problem isnt as bad on the real test but Ive noticed it to be a real pain on the practace tests. Its just outside
the relm of liner thinking which makes it much harder than it needs to be due to vague conceptual ideas that horrificly incomplete. WRITE COMPLETE
SNTENCZ PLZZZ! Tank u! domo!

20. Your network consist of a single Active Directory domain. Server1 is a windows server 2012 R2 server with the print and document
server role installed. Only one print device exists for the company. Sales, Finance and Marketing users all share the same
print device. You need to ensure that all usuers can print to this print device but that finance documents print before any other
department. What should you do?

A. Add three printers. Modify the priorities and security settings of each printer so that individual deparments have their own
printer to submit jobs to.

B. Purchase another print device and configure a Printer pool.

C. Add one printer, establish a priority on the printer and require all departments to submit jobs to this printer.

D. Add one printer. Configure the printer security settings to allow finance users to print. Deny all other users the abilty to print

Answer: A, just mod the print priorities and have all the docs go to the same printer. Any one in the group with the highest
priority will print first.

Stevie B’s Practice test A La King from source Q

I decided to deviate from the WDS objective for a bit to focus on this test prep as the WDS content was requiring a lot of mental
calculation that I could honestly use a small break from. So much research is going into fully understanding the WDS product and WIM creation.
Any way this is a practice test that im going over and covering in 6 (ish) parts. Its from a source that im calling “Q” and deviating from slightly.
Hope your ok with the nomenclature and references.

I should get at least an additional 10 done tomorrow, hopefully making a trip to a museum and no idea how long that will take. If it doesnt take too long
maybe I can get in 20 questions in this type and link format.

1. Your network contains an AD dom named StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. The domain contains three domain controllers named
SBDC1, SBDC2, SBDC3. You install a new server named SBDC4 & need to configure it as a domain controller. Which tool should you use?

A. dcpromo.exe

B. Sever Manager

C. Active Directory Users and Computers(no 2012 specific article)

D. Active Directory Domains and Trusts

Answer: According to the source material “Q”: B, Server Manager is a MMC tool that replaces the CPU MAN console found in previous versions of server and adds “considerable
value” to the product in terms of functionality. Specifically it includes the management tools formerly part of the Manage Your Server blah blah blah (I dont know
previous versions of server so IDK about the reference) A is wrong because DCPROMO basically no longer exists. C & D have nothing to do with DC’s
(click the links for more info) and are only available after the CPU has been promoted to a DC (I hope your ok with the nomenclature or jargon
term CPU as its much shorter than typing out computer every time)

2. Your network consists of a single Active Directory domain named StevieBsChickenALaKingALaCarte.com.
The Domain contains 50 Win 8.1. boxes & 5 2012R2 boxes. You need to install
a new server that will provide mobile support and the ability for users to
connect to applications from anywhere. You install 2012R2 on a new machine
and name it S6. Which server role should you install to meet this need?

A. Terminal Server safely assuming this is RDP in 2012 as there is no reference to “terminal server” in 2012 from my research.

B. File & Storage Services

C. Web Server(IIS) obviously this is for hosting a website or integrating a customer (assuming for b. purp) portal with MSFT Dynamics

D. Remote Desktop Services (see previous “terminal server” link

Answer: D. RDP, given that this was two of the answers and the other two answers didnt really make any sense in light of the question seeming
to be slightly vague while pursuing the point of the question im not sure that much explanation is required in this case after
discussing the links within your self (if that concept makes any sense)

3. You are a consultant changed with the responsibility of deploying a computer
network to a new accounting firm. The owner would like you to install a Windows Server 2012 R2
computer to store data for the office network, which is not expected to grow
beyond a maximum of 10 computers including the server. The owner wants to keep
deployment costs as low as possible. Which editions (the new one obviously omg
these guys are HALARIOUS) of Windows Server 2012 R2 should you recommend?

A. Server 2012 R2 Essentials

B. Server 2012 R2 Foundation strange links to this guy

C. Server 2012 R2 Standard

D. Server 2012 R2 Datacenter (see standard link but it costs over 3 grand)

Answer: B. Foundations as it can support up to 15 AD client machines

4. Which of the following are valid charms (no good
TechNet links on basic UI features) available in the Server 2012 R2 interface?

A. Search

B. Find

C. Share

D. Delegate

E. Configuration

F. Settings

Answer: A,C,F. All of these are valid “charms” in 2012 R2 The Devices and Start charms are also
available. All other answers and invalid here.

5. You have recently installed Windows Server 2012 R2 Core and need to change windows update settings
using a command-line tool. What should you use?

A. Server Manager

B. RemoteConfig in this verbiage this isnt “real”

C. SConfig

D. Mstsc assuming this relates to XP

Answer: C. The sconfig command (the only viable answer if your familiar with server) enables you to perform basic Server Core configurations

6. Server1 is a full GUI installation of Windows Server 2012 R2. You decide
that you want to minimize the attack surface and reduce to Server Core. You
need to uninstall the GUI on Server1. How can you accomplish this? (each answer represents
a complete solution. Choose two).

A. Start Server1 with the installation media, and reinstall using the Server Core option.

B. From a Windows 8.1 workstation or another server access Server manager for
Server1 remotely and uninstall the User Interfaces and Infrastructure features.

C. From a PowerShell Session, execute the “Uninstall WindowsFeature server-gui-mgmt-infra, server-gui-shell” CMDLT

D. From PowerShell run “Install- WindowsFeature Server Core” CMDLT

Answer: B,C. To remove the User interfaces on a full GUI install these are the only two viable options as reinstalling would be inefficient
and installing server core as in example D is nonsense.

7. You receive reports that performance is poor while transferring files from your file server. You review the LAN switching
infrastructure and do not see any issues (yeah right like I would know that in my current dev state). You begin to look at your file server and notice
that your NIC is over utilized. You decide to increase throughput by configuring a NIC team. You add
two additional NICs and need to configure all three in a team. Which tool should you use?

A. Server Manager

B. Routing and Remote Access

C. NLB Manager

D. File Server Resource Manager

Answer: A is the only plausible place to create a NIC team. NLB has nothing to do with single server traffic but rather
splitting traffic across multiple servers.

8. You are the Systems Admin for Stevie B’s Chicken A La King A La Carte. Stevie B’s Chicken A La King A La Carte has
four servers as outlined in the following set up:

Server 1, CPU architecture: x86, Memory: 4 GB, OS: Server 2008 32 bit obvi

Server 2, CPU architecture: x86, x64 Memory: 2 GB, OS: Server 2008 32 bit

Server 3, CPU architecture: x64, Memory: 4 GB, OS: Server 2008 R2 64 bit obvi

Server 4, CPU architecture: x64, Memory: 2 GB, OS: Server 2008 R2 64 bit obvi

You need to ensure that the StevieBsChickenALaKingALaCarte.com domain contains only Server 2012 R2 installs. You need to minimize cost
and upgrade whenever possible. What should you do? (Each answer represents part of the solution Choose all that apply.)

A. Replace Server1 and perform a clean installation of Windows Server 2012 R2.

B. Replace both Server1 & Server2 and perform a clean installation of Windows Server 2012 R2.

C. Perform an in place upgrade on Server3 and Server4 to Windows Server 2012 R2.

D. Perform a clean install of Windows Server 2012 R2 on Server2.

E. Replace Server2 and perform a new installation of Windows Server 2012.

F. Replace all servers and perform clean installs of Windows Server 2012 (why not just order machines with pre loaded software)

G. Install an additional 2 GB of RAM in Server4 and perform an in-place upgrade to Windows Server 2012 (no clue why “Q” is using servernospacenumber format)

Answer: A,C,D the objective being to minimize cost so we want to replace as little hardware as possible leaving B, E & F out. G is also
possibly a good idea yet not completely necessary.

9. Server1 is running Windows Server 2012 R2 and is configured as a WDS server.
C:testimagesChickenSauce.wim contains a Server 2012 Datacenter image named “Chicken Sauce Edition Server 2012 DC” that you need to update to include an additional feature. First you prepare
to mount the image to a Staging location of C:mountedimage. Which command can you use to mount the image?

A. Dism.exe /Mount-Image /ImageFile:C:testimageChickenSauce.wim /index:1 /MountDir:c:mountedimage

B. Dism.exe /Mount C:testimagesChickenSauce.wim /index1 /MountDir:c:mountedimage

C. Dism.exe /Mount-Image C:testimagesChickenSauce.wim /Name:“Chicken Sauce Edition Server 2012 DC” C:Mountedimage

D. Dism.exe /Mount C:testimagesChickenSauce.wim /Name:“Chicken Sauce Edition Server 2012 DC” /MountDir:c:mounted image

Answer: A, Not much explination other than thats the only correct choice. These can get super complicated/tricky with longer commands.

10. Using the principle of least privilege, which local built-in group can you use to delegate the ability to read performance counter data?

A. Administrators

B. Event Log Readers

C. Performance Log Users

D. Performance Monitor Users

Answer: D, C also seems like a good choice but “log users” comes with the ability to make changes.

Blog at WordPress.com.

Up ↑