Zacker book, Chapter 7

I feel like we are starting to make progress. Give that its the first of the month I think I should possibly be able to get through this
text, go through measure up a few times and test again by the end of the month. We will see what it has in store for me this time.
I did actually find this chapter to be very helpful as it was full of illustrations and ideas I had not seen presented in other materials.
Well worth reading twice.

Please read the header for this post
regarding the answer key situation for these chapters.

1. Which of the following statements about Type I and Type II virtualization are true?

A. In Type I Virtualization the Hypervisor runs on top of a Host OS.

B. In Type I Virtualization the Hypervisor runs directly on the computer hardware.

C. In Type II Virtualization, the Hypervisor runs on top of a host OS.

D. In Type II Virtualization, the Hypervisor runs directly on the computer hardware.

Answer: B, and C I found this bit of information interesting as I had not seen it other places but its basicly telling you how
Hyper-V interacts with the host operating system in a way thats superior to other virtualizatioon products.

Its also helpful to provide a definition here for these two products, so here is some thing found in the oline
PDF book

Hyper-V uses Type I virtualization, in which the hypervisor is an
abstraction layer that interacts directly with the computer’s physical hardware—that is, without
an intervening host OS. The term hypervisor is intended to represent the level beyond the term
supervisor, in regard to the responsibility for allocating a computer’s processor clock cycles.
The hypervisor creates individual environments called partitions, each of which has its
own OS installed and accesses the computer’s hardware via the hypervisor. Unlike Type II
virtualization, no host OS shares processor time with the hypervisor. Instead, the hypervisor
designates the first partition it creates as the parent partition and all subsequent partitions as
child partitions

This arrangement, in which the hypervisor runs on top of a host OS, is called Type II virtualization.
By using the Type II hypervisor, you create a virtual hardware environment for each
VM. You can specify how much memory to allocate to each VM, create virtual disk drives by
using space on the computer’s physical drives, and provide access to peripheral devices. You
then install a “guest” OS on each VM, just as if you were deploying a new computer. The host
OS then shares access to the computer’s processor with the hypervisor, with each taking the
clock cycles it needs and passing control of the processor back to the other

2. Which of the following types of server virtulization provides the best performance for high-traffic servers
in production environments?

A. Type I virtualization

B. Type II virtualization

C. Presentation virtualization

D. Remote App

Answer: A, if you read the previous explanation its fairly obvious.

3. Which of the following Microsoft operating systems includes a license that enables you to create and unlimited number of
virtual instances of Server 2012

A. Hyper-V Server 2012

B. Windows Server 2012 Datacenter

C. Windows Server 2012 Standard

D. Windows Server 2012 Foundation

Answer: B allows unlimited, C allows 2 and D allows for 0 virtualized instances. Having trouble finding a whole lot of useful
info for comparisons sake other than pdf shown on this blog

4. Which of the following Hyper-V features make it possible for a VM to function with a minimum Ram value
that is less than the start up value?

A. Smart paging

B. Dynamic memory

C. Memory weight

D. Guest integration services

Answer: B, given these choices which appear to be tricky answers as none of them are straight forward, again kind of
using crow wing logic from my illustration but the answer according to the text is that dynamic memory
is the technology that allows more fluid, so to speak, ram functions.

5. When you install the Hyper-V role on a server running Windows Server 2012, the instance of the OS on which you installed the role
is converted to which system element?

A. The hypervisor

B. The Virtual Machine Monitor

C. The parent partition

D. A child partition

Answer: C, the parent partition, hypervisor is the software and VMM has to do with VmWare

6. If an administrator wants to install additional roles along with Hyper-V what does Microsoft recommend the administrator do?

A. Microsoft recommends that you install other roles on one of the VMs you create with Hyper-V.

B. Microsoft recommends that you install only roles related to Hyper-V

C. Microsoft recommends you install only roles on the parent partition

D. There are no recommendations against roles installed with Hyper-V

Answer: A, according to the text you should install additional roles such as DHCP on a VM. It doesnt implicitly say this
but its implied that this is for performance reasons. Again I question the cost effectiveness of this but perhaps
if the question about how Hyper-V operates directly on the hardware instead of on top of the OS is true I assume its
effecent but even still the additional clock cycles of having the OS installed where Hyper-V is installed still make it
only efficient in terms of downtown for critical services and development.

7. What are the two files used for every VM?

A. A saved state file & a .vmc file in INF format

B. A .vmc file in INF format and virtual hard disk (.vhd or vhdx) files for the guest OS and data

C. A saved-state file and virtual hard disk (.vhd or .vhdx) files for the guest OS applications and data

D. A virtual machine configuration (.vmc) file in XML format and virtual hard disk (.vhd or .vhdx) files for the guest OS and data

Answer: D, every VM has a .vmc xml file and it has to have a VHD associated with it thats only used by that virtual machine.

8. When using the create a virtual machine wizard, how is the virtual hard disk created by default?

A. You set the maximum size and it starts at that size

B. It starts at 40 GB and warns the admin when close to full

C. It starts small and dynamically expands up to the maximum size you specify

D. It starts small and continually expands to fill the available storage

Answer: D, this is known as a dynamically expanding VHD. There is an older technet article about the subject available
here some of the terminology is older
however the ideas are correct, according to whats in the text.

9. What operating systems can an administrator install on a VM?

A. Windows Server 2008 and newer

B. Windows Server 2003 and newer

C. Any Microsoft windows edition

D. Several Microsoft products as well as Red Hat and SuSe Linux

Answer: D, you can install almost any thing on a VM

10. In some cases, certain Hyper-V guest OS features do not function properly using the OS’s own device drivers. What can an
administrator do?

A. Install and configure Guest Integration Services

B. Install Hyper-V manager

C. Reinstall Hyper-V

D. Try a different operating system

Answer: A, according to the test if native OS features do not function properly try integration services to get them up and
running.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: