Zacker Book, Chapter 8

Not entirely through with reading this chapter but I have made it about half way through this text from appearance and page number which I suppose makes sense
since im half way through the book chapter wise. Really happy with the progress ive made so far. Hopefully the answers are correct and the links are helpful
and appropriate. I get a little concerned when reaching any farther back than the start of 2012 but some times theres not really a better a option. This is also
a good time to take few days off from bogging so that I can finish reading the book. Im also moving this to a wordpress site as Im not convinced that Tumblr is
the best place to host some thing like this. Birthday present from the family. Excited to do more with the coding in the future. Having more fun with it than I
ever thought I would. Went the rout of an admin because I thought I hated coding so much. Took a similar route in art school. Who knows maybe Ill be a code monkey
in the future.

Edit: almost forgot to add this, still need to edit the first post with the “editor” text from chapter 3. Please read the header for this post
regarding the answer key situation for these chapters.

1. Which of the following statements about VHDX files is/are true?

A. VHDX files can be as large as 64 TB.

B. VHDX files can only be opened by computers running Windows Server 2012.

C. VHDX files support larger block sizes than VHD files.

D. VHDX files support 4kb logical sectors.

Answer: All of them are true. The book wording for the question is a bit sketchy however all of the above
statements are true about VHDX files according to the text and several google articles I just read through.

2. Which of the following must be true about a pass-through disk?

A. A pass-through disk must be offline in the guest OS that will access it.

B. A pass-through disk must be offline in the parent partition of the Hyper-V server.

C. A pass-through disk can only be connected to a SCSI controller.

D. A pass through disk must be added to a VM with the disk management snap in.

Answer: B, the pass-through disk must be available on the hyper V host and offline in order for the VM to be able to
access it for more information check out this TechNet Article

3. The merge function only appears in the Edit Virtual Hard Disk Wizard under which of the following conditions?

A. When you select a VHDX file for editing.

B. When you select two or more disks for editing.

C. When you select a disk with free space available in it.

D. When you select a differencing disk for editing

Answer: D, merge combines a differencing disk and a parent disk but you have to select the differencing disk first, this
one is available in the other text for reference checking. Any way, heres an older article for information on how to
create a merged differencing disk

4. Which of the following are valid reasons not to take snapshots of VMs? (choose all that apply)

A. Snapshots can consume a large amount of disk space.

B. Each snapshot requires a separate copy of the VMs memory allocation.

C. Each snapshot can take several hours to create.

D. The existence of snapshots slows down VM performance.

Answer: A, D according the the cross checked material. While deciding to google question 9 I found this answer listed there as well.

5. Which of the following is not required to add Fibre Channel adapter to Hyper-V?

A. You must create a Fibre Channel virtual SAN.

B. You must have a physical Fiber Channel adapter installed in the host computer.

C. You must have a Fibre Channel adapter driver that supports virtual networking.

D. You must have a SCSI cable connecting the Fibre Channel adapter to the storage devices.

Answer: D, SCSI cables are obviously not required for a for a Fiber Channel adapter.

6. What Server Manager tool allows you to create a new virtual hard disk (VHD)?

A. Hyper-V server

B. Active Directory Domain Services (AD DS) manageability

C. Hyper-V Manager

D. File and storage services

Answer: C, new VHDs are created in Hyper-V Manager

Here is a video on how to create a new VHD thats helpful for some of the previous questions, there is also this

7. When creating a new VHD what feature does Windows PowerShell offer that the graphical interface does not?

A. You can specify the block size and the logical sector size

B. You can decide between VHD and VHDX disk types

C. You can choose among Fixed, Dynamic or differencing.

D. You can specify the path.

Answer: A, if you’ve gotten proficient at reading Technet articles on PowerShell cmdlets this one on
new-vhd is helpful.

8. Can you modify an existing VHD file?

A. No, once created a VHD file is fixed

B. Yes, but you can only modify it using PowerShell

C. No, but you can change it into a VHDX file.

D. Yes, you can even modify it without mounting it to a VM.

Answer: D, you can compact, convert, expand and shrink an existing VHD file using the hypver-v manager console.

Here is a short video showing how to convert a VHD to a VHDX but thats part of the process to edit a VHD at all
so its part of C but the no answer is wrong.

I probably should cover some PowerShell cmdlets too shouldnt I? ok maybe that would be good

9. Do VMs ever directly access a physical hard disk?

A. No, VMs access only VHDs, areas of space on the physical hard disk.

B. Yes, VMs access a physical hard disk by way of a “pass through disk” a special
virtual disk that directly accesses the physical disk if it is made exclusively available
to the VM.

C. No, VMs access physical hardware only through the hypervisor.

D. Yes, VHDs correlate one to one with physical hard disks.

Answer: B, I actually decided to google this one and came across an interesting site that might be helpful
to those of us working against a clock with server 2012. This
site has some flash cards that may be useful. I would recommend studying the technologies more directly then learning
the chaotic logic associated with putting the words (in this case the ideas of the technologies) into sentences due to the
previously mentioned problem of ideas not exactly correlating 1-1 with questions due to the nature of real life server administration.

10. Creating a virtual SAN allows you to ______.

A. Eliminate the physical disk.

B. Have VHDs communicate with physical hard disks.

C. Make distant storage accessible to VMs.

D. Utilize the Fibre Channel adapters.

Answer: D, in order for you to use A virtual SAN you must use a Fibre Channel adapter communication protocol. For more information
on implementing this technology please check TechNet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: