Zacker book, Chapter 9

Well, I thought about taking a break but this is fun. I had a goal to try and get the book multiple answer multiple choice questions
done in time to have a chance to review Measure-up test prep questions (the best study resource for any tech test) as well. Im thinking
if I hurry I may have a day or two to set up the possible new wordpress site for Stevie B’s Chicken A La King A La Carte. I cant wait to
try and format some actual HTML that possibly responds to the more in depth code from Codecademy
and a few other places have listed. Nothing overly complicated but it would be nice to implement tables.

Well in the process of writing this I did get the wordpress site set up and all the tumblr posts ported over. So far a much better format
than what I was previously using. I got a book on HTML and CSS from my local library hopefully ill figure out how to do some interesting
things with the header and body links. I dont think its that hard, I just think I dont know how to do it. More computer learning fun! Now that im looking at it theres more capitalization errors to fix in keeping with a theme and the reference to a post on tumblr that ill need to manually update but it shouldnt take too long.

I suppose that one other thing that could be helpful in this process, as opposed to just displaying questions is to throw in a few chapter
notes. You could read any book you like and get similar ideas but I suposse this is for me. Any way I think that an indepth understanding of the
osi model is some thing that’s often overlooked so as a prerequisite to these exams so here is a link
to Microsoft’s example or teaching methodology as to the meaning of each layer. This is by no means the only example thats avalible or nessesarly the
best example that is provided through the internet but it is a method of understanding. That said we are studying for a Microsoft test so it could be
good to review their material. That aside I have found this book to be slightly standout among the 2 other books ive consumed along with
countless TechNet articles on possibly every technology I’ve studied so far. The only thing Ive found lacking from technet is a true concept
on the full grasp of how complex DHCP can get.

Please read the header for this post
regarding the answer key situation for these chapters.

1. Which of the following are valid reasons for using an emulated network adapter rather than a synthetic one?

A. You want to install the guest os using a WDS server.

B. There is no Guest Integration Services package available for the guest OS you plan to use.

C. The manufacture of your physical network adapter has not yet provided a synthetic network adapter driver.

D. The emulated network adapter provides better performance.

Answer: A, B, this one gets a little tricky as using a WDS server is PXE booting and thats more commonly discussed, in addendum
to that to use the better performing synthetic network adapter over an emulated (legacy) adapter you have to have integration
services available to your OS.

2. Which of the following statements is not true about synthetic network adapters?

A. Synthetic adapters communicate with the parent partition using the VMbus.

B. Synthetic adapters require the Guest Integration Services package to be installed on the guest OS.

C. Synthetic adapters provide faster performance than emulated adapters

D. Synthetic adapters can start the child VM using a PXE network boot.

Answer: D, you cannot PXE boot from a synthetic network adapter, that requires a legacy NIC.

3. What is the maximum number of ports supported by a Hyper-V virtual switch?

A. 8

B. 256

C. 4,096

D. unlimited

Answer: D, this one proved to be googleable and while it is helpful information some actual Microsoft source material
would be nice as this
page about virtual switches proves to be less than helpful. However this blog post
from 2008 seems to indicate that the answer is indeed true, it would still be nice to find some easily searchable
“official” material on the subject.

4. Which of the following virtual switch types does not enable guest OSs to communicate with the parent partition?

A. External

B. Internal

C. Private

D. Isolated

Answer: D, I found this non-official and ad laden documentation to be helpful in a narrative sense.
It does a good job of explaining some things that perhaps the MSFT documentation doesn’t do so good at. It also demonstrates the problem of
linguistics used, for example, they say “host” when implying what the author is calling the parent partition on this care.

5. How many dynamically assigned MAC addresses can a Hyper-V server provide by default?

A. 8

B. 256

C. 4096

D. Unlimited

Answer: B, however this is a configurable setting so you have have more or less as well as specify a specific range
(for more information on configuring that check here
or in certain cases, such as DHCP errors, you will want a static MAC address

This video is helpful, and covers several topics from this chapter so it could be worth it to watch if you
can get past this guys manor of speaking. He does actually use the software and its not silent so he gets extra youtuber bonus
points for being awesome.

6. You can create virtual switches after what role is installed?

A. Hyper-V

B. Application Server

C. Remote Access

D. Network Policy and Access Services

Answer: A, virtual switches are created in the Hyper-V management console.

7. Creating the default virtual switch places it between ________ & _______

A. The physical switch the network adapter in the host operating system

B. The virtual adapter; the network adapter in the host operating system

C. The network adapter; the virtual adapter in the host operating system

D. The physical switch; the next upstream physical switch

Answer: A, I had to google this one and I still think it requires explanation or at least is worded poorly because I dont
think of “physical switch” as being a NIC card on a computer. Perhaps it could read more like the
MSFT documentation.
This image on that page stands out in particular with reference to that question, the answer that seems
correct would be C if it was implying the virtual adapter connecting to the virtualized machine.

 photo IC619544_zps86ywf260.jpeg

8. How do you create a virtual switch for the purpose of isolating virtual machines (VMs)?

A. You create an external virtual switch

B. You create an internal virtual switch

C. You create a private virtual switch

D. You cannot isolate a VM from the external network

Answer: C, This is also worded somewhat strangely but we can instantly rule out A and D and possibly B assuming (which
doesn’t always work out) that it doesn’t need to communicate with the host. See the question before this one with the
non Microsoft documentation about this issue.

9. Which is faster, synthetic adapters or emulated adapters?

A. Synthetic, because it doesn’t correspond to a real world device

B. Emulated, because it is legacy and more compatible

C. Synthetic because it uses the VMBus

D. Emulated because it uses the VMBus

Answer: C, this one gets confusing with terminology as well. Legacy NIC is what ive most commonly read and heard when
speaking of an emulated network adapter. Thankfully at least the answer has that helpful reminder. A sounds like
nonsense but you cant always trust how some thing sounds however given what we understand about Hyper-V C clearly
makes the most sense.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: