Zacker book, Chapter 10

I consider any thing involving IP technology to be among the most difficult subjects on the server test. I’ve also found book material
to often times be severely limiting. Most of the time when learning these technologies I have submitted to 3rd or independent people who,
like my self have found them selves to be in the position of a student. There are TechNet articles that are helpful but unless you have
your bearings pretty well sorted in the world of ip even these can be difficult to navigate through to a complete understanding of the technology
in the same way if you simply read a powershell article without any understanding of what powershell is or how to use it the ideas seem
either ignorantly simple or with a fleeting concept overwhelmingly complex. Microsoft does have some amazing resources for powershell in
the form of hosted videos and I would encourage you to seek that series out and watch every one of them while taking notes, backing up
and then rewatching the scripts in action. They also did a great job of keeping them interesting in more ways that just the obvious.

That aside, im going to struggle through trying to make the most of these next few chapters and hope that I learn a few things a long
the way.

Please read the header for this post
regarding the answer key situation for these chapters.

1.Which of the following is the primary method for transmitting IPv6 traffic over an IPv4 network?

1. Subnetting

2. Tunneling

3. Supernetting

4. Contracting

Answer: B, tunneling by use of translation technologies
such as ISATAP and teredo. For any thing involving understanding subnetting I recommend a video seires named
subnetting demystified. Ive probably recommended it before but im putting it here as well. I could stand to rewatching
the whole thing again.

2. Which of the following is the IPv6 equivalent to a private IPv4 address?

A. Link-local unicast address

B. Global unique unicast

C. Unique local unicast address

D. Anycast address

Answer: C, again this is some complex things that we are dealing with that go beyond the check boxes and basic definitional ideas
combined with conceptual scenarios. This is a whole new world and these basic definitions are just a part of it. I found a couple
helpful things, first This
article and second the video below. I must admit that at the time of writing this I didnt watch the entire thing but after geting
about half way through I realized that it was really good, worth sharing and that I should finish watching it at some point sooner
rather than later.

3. Which of the following is an automatic tunneling protocol used by Windows operating systems that are located behind NAT routers?

A. Toredo

B. 6to4

C. ISATAP

D. APIPA

Answer: A, Toredo is for clients behind NAT routers.

4. What subnetmask would you use when configuring a TCP/IP client with an IPv4 Address on the 172.16.32.0/19 network?

A. 255.224.0.0

B. 255.240.0.0

C. 255.255.224.0

D. 255.255.240.0

E. 255.255.255.240

Answer:C, im not the best at explaining this but if you search google for a subnetting cheat sheet and watch the previously mentioned videos
it sort of makes sense. At first I was convinced that all these numbers where random until I used a calculator that told
me some thing different. This is also sort of an easier question than what you could see tested.

5. What are the classes of IPv4 addresses use to provided support for networks?

A. Class A

B. Class A & B

C. Class A, B & C

D. Class A, B, C & D

Answer: C, if you dont know this one you will find the previous question as hard as some of the questions that are on the actual test
you know if this where a relative equation.

6. How does Classless inter-domain router (CIDR) help reduce waste of IP name space?

A. Uses a subnetting method also called variable length subnet masking

B. Uses a subnetting method that divides between network bits and host bits at any location, not just between octets.

C. Uses NAT

D. Converts between IPv4 and IPv6

Answer: B, this one is also super easy and if your unsure of it you will have a real hard time with actual questions. At least from
my experience. If we go back to the drawing example we would probably be drawing similey faces at this point. Maybe one of
those pirates from the art school by mail program.

7. There are three alternatives to assigning an IPv4 address Two are manual configuration and DHCP. What is the third?

A. Automatic Private IP Addressing (APIPA)

B. Network Address Translation (NAT)

C. Automatic Public Addressing (APA)

D. Group Policy

Answer: A, I would have liked to put more links in here but unfortunately there are not a lot of individual pages for these
ideas. Here is the MSFT article on this
subject.

8. Instead of the four 8-bit decimal numbers separated by periods that IPv4 uses, IPv6 addresses use a notation called ______?

A. Hexidecimal fold

B. Double-colon format

C. Bi-octet

D. Colon-hexadecimal format

Answer: D, this doesnt seem like an overly important note. Its possibly a good thing to know but again I found this section to
to be completely under whelming in terms of useful information. Its like getting a juice box for lunch.

9. What does s double-colon in an IPv6 address signify?

A. Two or more 8-bit blocks of ones

B. Abbreviated form, leaving our company ID

C. Two consecutive 8-bit blocks of zeros

D. The division between subnet mask and host ID

Answer: C, it can only be used once in an address. This is a decent forumesque article that seems to explain
the concept moderately well.

10. What is the stateless address auto-configuration process during a windows computer start?

A. The computer assigns its self an anycast address

B. The computer pings for a DHCP address

C. The computer assigns itself 192.168.1.0

D. The computer assigns itself a link-local unicast address

Answer: D, then it starts looking for DHCP using this process.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: