Zacker book, Chapter 13

Im to the point in reading where Im caught up enough to have to read a chapter then write about it following the reading. I guess thats
a good thing and some thing I possibly should have considered doing to begin with but hey live an learn or zest lava (thats french right?).
Any way I tested respectably on this section so I must be somewhat familiar with it. However it to goes into historical understandings
that are not overly interesting but perhaps good if you have no frame of reference when setting upon a journey into Windows Server study.

Please read the header for this post
regarding the answer key situation for these chapters.

1. Which of the following is a valid leaf object in Active Directory?

A. Domain

B. User

C. Application partition

D. OU

Answer: B, Ive never heard this term used any where else but B makes sense as the term was implying an end unit that couldnt
contain any more AD objects.

2. What is required by DNS for Active Directory to function?

A. Dynamic update support

B. DHCP forwarding support

C. SRV records support

D. Active Directory integration

Answer: C, this is an odd one that I also havent seen before and the only documentation I can find for this is
here but yet it mentions
nothing about SVR records. The only MSFT doc that mentions that is about serv 2k. However I have generally found
googling the answers to these questions to come up with good info and thats what we had or what showed up.

3. What is the first domain installed in a new Active Directory forest called?

A. Forest root domain

B. Parent root domain

C. Domain tree root

D. Domain root

Answer: A, not much to talk about here. In case your interested here is this: When beginning a new AD DS installation, the first step is to create a new forest, which you
do by creating the first domain in the forest, the forest root domain.

4. Which of the following cannot contain multiple Active Directory domains?

A. Organizational units

B. Sites

C. Trees

D. Forests

Answer: A, organizational units

5. What are the two basic classes of Active Directory objects?

A. Resource

B. Leaf

C. Domain

D. Container

Answer: B,D again just definitional not much theory or logic to discuss.

6. Which of the following is not true about an object’s attributes?

A. Administrators must manually supply information for certain attributes

B. Every container object has, as an attribute, a list of all the other objects it contains

C. Leaf objects do not contain attributes

D. Active Directory automatically creates the globally unique identifier (GUI)

Answer: C, leaf objects, as in this definition, most certainly contain attributes. Users absolutely have things
associated with them.

7. Which of the following is not a reason why you should try to create as few domains as possible when designing an
Active Directory infrastructure?

A. Creating additional domains increases the administrative burden

B. Each additional domain you create increases the hardware costs of the Active Directory deployment.

C. Some applications might have problems working in a forest with multiple domains.

D. You must purchase a license from MSFT for each domain you create.

Answer: D, you only need license for installs and users based on the type of license you purchase. (sic)

8. Which of the following does an Active Directory client use to locate objects in another domain?

A. DNS

B. Global Catalog

C. DHCP

D. Site Link

Answer: B, none of the other answers have any thing to do with AD objects.

9. What is the default trust relationship between domains in one forest?

A. Two-way trust relationship between trees

B. By default, no trust relationship between domain trees

C. One-way trust relationship between domain trees

D. Each domain tree trusts the forest but not between each other

Answer: A, im surprised to not see the word transitive in this question as it seems to be fairly common. Any way for more information
about this check here.

10. What is an important difference between groups and organizational units (OUs)?

A. An OU can represent the various divisions of your organization.

B. Group membership can be a subset of an OU.

C. OUs are a security entity.

D. Group memberships are independent of the domain’s tree structure.

Answer: D

So any way after realizing how little logic is involved and seeing this section is mostly definitional understanding of ideas (no abstract wing shapes)
you can see how this could be an easier section when testing. Hopefully.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: