Zacker book, Chapter 14

This chapter is basically the same as the last in terms of difficulty.

Please read the header for this post
regarding the answer key situation for these chapters.

1. What can be used to add, delete or modify objects in Active Directory, in addition to modify the schema if necessary?

A. DCPROMO

B. LDIFDE

C. CSVDE

D. NSLOOKUP

Answer:B, LDIFDE allows you to do these things. LDAP Data Interchange Format Directory Exchange (LDIFDE.exe) Like CSVDE,
but with more functionality, LDIFDE is a utility that can import AD DS information
and use it to add, delete, or modify objects, in addition to modifying the schema, if
necessary

2. When using CSVDE, what is the first line of the text file that uses proper attribute names?

A. Header row

B. Header record

C. Name row

D. Name record

Answer: B, honestly had no clue on this one. Had to actually read the text and google.

3. Which of the following utlities do you use to perform an offline domain join?

A. Net join

B. Join

C. Djoin

D. Dconnect

Answer: C, given that its the only one of these thats “real” or at least commonly discussed.

4. Which of the following is not a type of user account that can be configured in Windows Server 2012?

A. Local Accounts

B. Domain Accounts

C. Network Accounts

D. Built-in Accounts

Answer: C, these are not a real thing. Built-in accounts also seem obvious as they cannot be created but they can be renamed
and you change other basic parms.

5. Which of the following are the two built-in user accounts created automatically on a computer running Windows Server 2012?

A. Network

B. Interactive

C. Administrator

D. Guest

Answer: C, D as the other two are, again, not “real.”

6. What is the PowerShell cmdlet syntax for creating a new user account?

A. New-Aduser

B. New-User

C. New-SamAccountName

D. There is not one.

Answer: A, check the article here

7. What is the PowerShell cmdlet syntax for creating a new computer object?

A. New-Computer -Name [computer name] -path [distinguished name]

B. New-ADComputer -Name [computer name] -path [distinguished name]

C. New-ComputerName -Name [computer name] -path [distinguished name]

D. There is no PS cmdlt for this.

Answer: B, again check the article here

8. When using the Netdom.exe to join an account, you may add the parameter [/ou:oudn]. If this is left out what is the
default container for created objects?

A. In the same organizational unit (OU) as the admin running netdom.

B. In the users container.

C. In the computers container

D. Without this the task will fail

Answer: C

9. Who may join a computer to the domain?

A. No one, the computer does this itself when authenticating.

B. The comp. only joins as part of the object creation process.

C. Only the domain administrator may join the computer to the domain.

D. Members of the computer’s local Administrators group may join the computer to the domain.

Answer: D, this was actually a really good question. I had no idea until I read this. It seems like once the AD object is created
…. well then im not sure so actually D makes the most sense.

Again, nothing overly complex or misguiding to poor souls who dont seek the full wisdom of the subject who end up severly lacking in
in the context of having enough wisdom to discern the truth of the trickery questions.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: