Zacker book, Chapter 16

Creating GPOs can get some what tricky when it comes to studying server as there are a lot of variables. However its not nearly as bad
as DHCP concepts. There’s not a whole lot for me to discuss about this that cant be found other places. But I am going to leave a video
here as this is primarily a GUI topic and that might just be more helpful than just describing it.

Interesting graphics concerning group policy applications, any way heres the second part.

I also really enjoy this guy and hes very consistent. As far as introductory materials go, I think this guy is pretty spot on and great
to watch, not as dry as some materials which can be great for a casual or new student.

Please read the header for this post
regarding the answer key situation for these chapters.

1. Which of the following types of files do Windows Server 2012 GP tools access from a central store by default?

A. ADM files

B. ADMX files

C. Group Policy objects

D. Security templates

Answer: B, since we are on a roll with videos I cant not include Newman from Jurassic Park.

An important note from the chapter was that older machines might run into parsing errors when using a central store. im a little
unclear as to the full extent of the importance of this as im, in a practical sense, in experienced with how GP responds in a
large deployment.

2. Which of the following local GPOs takes precedence on a system with multiple local GPOs?

A. Local Group Policy

B. Administrators Group Policy

C. Non-administrators Group Policy

D. User-specific Group Policy

Answer: D

3. Which of the following techniques can you use to apply GPO settings to a specific group of users in an OU?

A. GPO linking

B. Administrative template

C. Security Filtering

D. Starter GPOs

Answer: C

4. Which of the following best describes the function of a starter GPO?

A. A starter GPO functions as a template for the creation of new GPOs

B. A starter GPO is the first GPO applied by all Active Directory clients.

C. Starter GPOs use a simplified interface for elementary users

D. Starter GPOs contain all of the settings found in the default Domain Policy GPO.

Answer: A, check out the article

5. When you apply a GPO with a value of Not Configured foe a particular setting to a system on which that same setting is disabled,
what is the result?

A. The setting remains disabled

B. The setting is changed to not configured

C. the setting is changed to enabled

D. The setting generates a conflict error

Answer: A

6. Local GPOs are stored _______, where as Domain GPOs are stored _______.

A. In AD; in AD

B. In AD; on the local computer

C. On the local computer; in AD

D. Local computer; local computer

Answer: C

7. By default, linking a GPO to a container causes all the users and computers in that container to receive the GPO settings.
How can you modify the default permission assignments so that only certain users & computers receive the permissions &
consequently, the settings in the GPO?

A. You cannot separate or divide permission assignments within the linked container.

B. You can create and link a different GPO to the applicable objects, overriding the previous GPO.

C. You remove the applicable objects and place in a new container.

D. You apply security filtering in the GP man console.

Answer: D, technet link available here

8. When multiple GPOs are linked to a container, which GPO in the list has the highest priority?

A. The last

B. The first

C. The most permissive

D. The most restrictive

Answer:B, The last policy applied wins so in the case of a list the first one listed is the last to be applied

9. Group Policy settings are divided into two subcategories: User Configuration and Computer Configuration. Each of these two settings is
further organized into three subnodes. What are the three subnodes?

A. Software settings, Windows Settings, and Delegation templates

B. Software settings, Windows Settings, and Administrative templates

C. Security settings, Windows Settings, and Delegation templates

D. Security settings, Windows Settings, and Administrative templates

Answer: B, this question is, again, much simpler than some thing you would see on an actual test.

10. What is the order in which Windows systems receive and process multiple GPOs?

A. LSOUD (local, site, OU, and then domain)

B. LOUDS (local, OU, domain and then site)

C. SLOUD (site local, OU and then domain)

D. LSDOU (local, site, domain and then OU)

Answer: D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: