Part 6 of test prep questions from source Q….only one more to go

So we are almost done with this set. As discussed previously I may attempt two more sets of questions from other books. I also need to go
back and edit the formatting of some of the earlier ones to keep the bolding in line. This is actually more fun than I thought it would be and
Ive uncovered a few week areas other than the ones that involve math. on to 51-60, hopefully ill get this whole thing done today as its really not
that much work. Kind of disappointing when I cant get 10 done in a day.

51. Your network contains a single AD domain, StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. DC1 exists in your main office and contains all FSMO roles. DC2 is located in a branch site connected via
a 10-mbps WAN link. DC2 does not contain any FISMO roles. Due to a situation invloving a tree getting thunder
struck your WAN link goes down and no users can log on. Which FSMO role must you bring online locally to ensure that users can log on.

A. Infrastructure master

B. Domain naming master (read through previous link(s))

C. PDC emulator

D. RID master

Answer: The most basic thing you need to bring online is the C in this legacy server scenario thats simply implied rather than stated. I also started typing the
full text of the answer from Q and im going to leave that here because Im too lazy to use the backspace button. “The PDC emulator is probably one of the more critical roles. It servers as a primary domain controller
for legacy servers such as Windows NT 4.0 client computers authenticating to the domain. Today, the PDC emulator functions to handle daily operations such as logons,
directory maintenance such as object changes or even password changes. This server also acts as a time sync master for the forest”

52. You are the administrator for the StevieBsChickenALaKingALaCarte.com domain which consists of 3 domain controllers and 23 Windows Server 2012 R2 member servers. You plan to
remove DC3. You need to identify which SVR records are registered by DC3. How can you retrieve this information?

A. Run the ntdsutil.exe /SRV

B. Open SRV.dns in %windir% system32config

C. Open netlogon.dns in %windir% system32config

D. Run nslookup /SRV/Server:DC3

Answer: Well are you sitting at the machine or are you trying to do this remotely? Some of these look like remoting. Personally I think its C but im not absolutely certain about that.
Q confirms that C is correct.

53. Your network consists of a single Active Directory domain-StevieBsChickenALaKingALaCarte.com Currently, two domain controllers exist.
DC2 is a Winders Server 2012 domain controller holding the PDC emulator role. DC1 is a Windows Server 2008 R2 file and print server named Server1.
You need to perform an offline domain join of Server1. How can you accomplish this?

A. Run dsadd.exe to join Server1

B. Upgrade DC1 to Windows Server 2012

C. Transfer all FSMO roles to DC2

D. Run Djoin.exe to join Server1

Answer: D, not a whole lot worth explaining on this one.

54. Your network consists of a single Active Directory domain pearson.com. You need to
retrieve a list of all servers along with the last time they authenticated with ADDS. Which cmdlet can you use to accomplish this?

A. Get-ADComputer and specify the last logon property

B. Get-ADServer and specify the last logon property

C. Get-ADLastLogon

D. DSquery ADServers

Answer: A but your also going to have to specify server names if you only want servers.

55. You are the administrator for StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. You have recently created a new share, Share1 located in the
pasta.StevieBsChickenALaKingALaCarte.com child domain. You grant access to share1 using a global group named PastaUers. A Domain Local
distribution group, PastaDist is located in the parent domain StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. You need to allow members in PastaDist
access to share1. What must you do first

A. Convert Group1 to a universal security group.

B. Convert Group1 to a domain local security group.

C. Convert Group1 to a global distribution group.

D. Convert Group1 to a universal distribution group.

Answer: One this is for certain is has to be a universal group because it needs access to resources in another domain and you cant go local to global,
you have to go to universal first. So that narrows are starting point to D or A. Im assuming that you can do two steps at once so since its already a distro group im going with D. Per Q the answer
is actually A so I was wrong.

56. AS the only network admin for your company you are feeling overwhelmed with the increased administrative overhead of supporting the business.
The company has recently expanded so mike decides to bring on a junior administrator. He wants to ensure that the new junior administrator is only able to link and unlink GPOs that are
created for computers located in the Poultry OU. Mike uses the Delegation of Control Wizard on the Poultry OU. Shortly after, Mike needs to make a
change to what he has previously delegated. How can Mike view the existing authority for Jr. Admin and make the necessary changes?

A. Modify the permissions in the security tab of the Poultry OU

B. Add the junior admins user account to the domain admins group

C. Add the junior admins user account to the local admins group on all warehouse workstations

D. Add the junior admin’s user account to the Enterprise Admins group.

Answer: generally the best answer for these scenarios is “use the delegation of control wizard” and its never make a
person any sort of global admin so with that being the case I think the only viable answer would be A

57. You work for a company that contains a single active directory forest. The forest contains two
domains: StevieBsChickenALaKingALaCarte.com and Sauce.StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. You are the senior systems engineer for StevieBsChickenALaKingALaCarte.com
You have recently acquired three new branch sites, each containing a DC, a file server and an application server. One of the tasks on your plate is to
standardize backups across the domain. Part of the solutions requires you to ensure that members of the doamin group
BackupAdmins are added to the local Backup Operators group on all servers in the domain. How can you do this with the
least administrative effort?

A. Log in to each server and add the domain BackupAdmins group to the local Backup Operators group.

B. Configure a restricted group for StevieBsChickenALaKingALaCarteBackupAdmins.

C. Configure a restricted group for the local Backup Operators group on each server.

D. Nest the local Backup Opperators group in the StevieBsChickenALaKingALaCarteBackupAdmins group.

Answer: so this term “restricted group” gets a bit muddy. What does this even mean? I have no idea honestly, logically its like the “print
device” scenario discussed earlier. Isnt every created group a “restricted group”? TechNet
has this to say about restricted groups “Restricted groups allow an administrator to define two properties for security-sensitive groups (that is, "restricted” groups).“
So yeah you could just say "group” and specify a domain verb like local, global, or universal (even those two are almost the same).Im not sure if this
requires extra work when writing questions or what but its a fairly common theam. Any way, the answer is B.

58. In your domain all DCs run Server 2012R2 with the exception of one legacy 2008 DC. Your domain consists of 20 windows server 2012 member servers located in
the servers OU and 150 Windows 8.1 client workstations located in the Workstations OU. You need to create a group named Group1 on all servers in the domain. No other
computer should receive this group. What should you configure.

A. A local users and groups preference setting linked to the Servers OU

B. A local users and groups preference setting linked to the domain

C. A restricted groups setting linked to the domain

D. A restricted groups setting linked to the Servers ou

Answer: So clearly you need to make a group, again in spite of the conflicting nomenclature jargon
(not sure what type of people this program is supposed to produce?), that is linked to servers specifically
and not the domain in general. So with no clue as to the intent of group on, meaning I dont know if this is a “computer” type ou that has nothing to do
with logins or if it needs to be an account with a login/pw associated with it. Very confusing terms here, maybe you need to email servers?
I mean I understand the purpose behind this loose logic of test prep questions but its still annoying. That said im assuming its D. I was wrong, Q says its A.

59.Which Powershell cmdlet can you use to create a new GPO?

A. Add-GPO

B. New-GPO

C. Set-GPO

D. DSAdd.exe /NewGPO

Answer: B, thank goodness for the easy ones that dont require much typing and
have more logical answers.

60. Your company has hired a new chief security officer. One of her requirements is to ensure
that all local administrator accounts receive UAC prompts when any elevated task is preformed. You plan to implement
this via a group policy. What is the appropriate location for configuring these policies?

A. Security SettingsLocal Policies

B. Security SettingsAccount Policies

C. Security SettingsWindows Firewall with Advanced Security

D. Security settingsApplication control policies

Answer: This is very specific question and im honestly not sure but I know it isnt C and proably not D, Account policies
doesnt exactly make sense but A may not be right, however Q confirms A.

Part 5 of 7?…..more questions from Bazze…i mean Q

On to part 5, part 4 went mostly well. Currently reading another book
that has test prep questions but doesnt have the answers. I might try to tackle these in this format at some point in the future. However as the release candidates for 2016 are upon us im not sure of
the validity or usefulness of this process. Thats kind of irrelevant to the point of learning html and server though. Not to delve too far into the personal zone but I had a job interview
of sorts that went fairly well. Im pretty sure I was interviewed by a dementor but I actually appreciate playing hardball
and asking real questions that demand real answers. Its not easy to explain the reasons for having large resume gaps or that you functioned as a tattooer previously while trying to couple that
with very relevant small business skills that translate fairly well into large scale deployments. Regardless, more test prep questions and TechNet articles.

41. Lucrecita is the systems admin for StevieBsChickenALaKingALaCarte.com which is currently established as a single domain. All the servers run either 2012 or 2012R2. Recently she notices that the
hard disk on DHCP server named Server6 has failed. She installs a new harddisk performs a bare metal restore from a recent backup. Lucrecita must ensure that DHCP clients do not receive IP addresses that have
already been leased to other DHCP clients what option should she configure?

A. Set the DHCP server option 47 to 0

B. Set the DHCP server option 47 to 1

C. Set the Conflict Detection value to 0.

D. Set the Conflict Detection value to 1.

Answer: D, enabling conflict detection ensures that an ip is only leased to one client. Q goes on to inform us that DHCP uses the
ping command to verify that address is not currently in use

42. Your network consists of two subnets. Users on Subnet1 complain that they are unable to access any resources outside of their subnet. No other users from any other subnet are experiencing the issue.
You review the DHCP configuration for Subnet1 and notice that the Router option does not exist. Which option allows you to specify the ip address of the
router or default gateway?

A. 044 WINS/NBNS servers

B. 003 Router

C. 066 Boot Server Host Name

D. 030 Router

Answer:Per Q the answer is B, personally I honestly have no idea, I understand the concept but for all practical purposes once you understood the concept
couldnt you Google the answer? Or is that me being lazy from the prospect of memorization?

43. The StevieBsChickenALaKingALaCarte.com (why cant I just say contoso?) network contains a single forest. Sauce.StevieBsChickenALaKingALaCarte.com, chicken.StevieBsChickenALaKingALaCarte.com and noodles.StevieBsChickenALaKingALaCarte.com
are child domains. Mike is the admin of Sauce.StevieBsChickenALaKingALaCarte.com and Bob is the admin for Chicken.StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. Mike needs to
authorize a DHCP server for his domain. What does Mike need to do to authorize his server?

A. Authorize the server in the StevieBsChickenALaKingALaCarte.com parent domain

B. Authorize the server in Sauce.StevieBsChickenALaKingALaCarte.com

C. Authorize the server in all domains in the forest

D. Authorize the server in Chicken.StevieBsChickenALaKingALaCarte.com

Answer: obviously the answer to this is going to vary based on the scope/subnet that the server is supporting but given that
the question posed seems to be indicating that the server will be serving addresses to the sauce clients im going to assume that its B. However it could
be necessary to authorize the server globally in order for it to serve the sauce clients IP’s specifically but that doesnt seem overly
logical from a practical stand point as it could lead to some problems with conflicts and so forth. Q confirms the intent was B

44. Which of the following messages are exchanged between an IPv6 client computer and DHCPv6 server when requesting configuration
information? Choose all that apply and pick a proper sequence in which the messages are exchanged.

A. Discover

B. Offer

C. Advertise

D. Request

E. Solicit

F. Confirm

G. Reply

Answer: C, D, E, G I havent included images in these before but I think this one is helpful even though its for IPv4 because we should be aware of the differences right?
Im not exactly sure why the IPv4 DHCP process is so much simpler but its not horrible confusing by comparison. Subnetting on the other hand is awful.

 photo IC196966_zps3k6j9vt6.gif

45.You are the administrator for the StevieBsChickenALaKingALaCarte.com domain. You are installing a new development server named Server1. You need to make sure Server1 does not receive any
IP addresses from the DHCP server, Server2. What should you configure to accommodate this?

A. DHCP Exclusion

B. DHCP Reservation

C. DHCP Filter

D. DHCP Block Service

Answer: To block a specific client or device from obtaining a ip address from a DHCP server you would configure the mac address into an exclusion rule, A. I was way off, per Q its C

46. Tai is the systems administrator for a company that operates an ADDS network consisting of a single domain. The company has
been using a Windows 2000 server running WINS as a solution for DNS in the network. As part of a mve to decommission all older server and convert the
network to using Windows Server 2012 R2 servers exclusively, Tai needs to configure DNS to provide forest-wide single name resolution. What should she do?

A. Create a secondary zone named GloablNames. Add host (A) resource records for all computers that require single name resolution. Then create corresponding secondary zones on all other DNS
servers on the network.

B. Create an Active Directory-integrated zone named GlobalNames. Add A records for all computers that require
single name resolution.

C. Create SVR Records for all computers that require single name resolution.

D. Create CNAME records for all computers that require single name resolution.

Answer: B, I honestly had no idea on this one so I should study this technology more.

47. Server1 is a Windows Server 2012R2 server with the DNS role installed. You need to review the root hints for Server1. What steps should you take to accompish this (each answer is a complete solution and you need to
pick two)

A. Open the %systemroot%system32dnscache.dns file on Server1 using notepad.exe

B. Open the %systemroot%systemdnscache.dns file on Server1 using notepad.exe

C. Use the root hints tab of the DNS Server Properties dialog box.

D. Use the HLKMDNS registry hive.

Answer: So you clearly need to view the root hints by opening the cache file, now its a mater of location. My guess is
B but it is most assuredly a guess. The second answer, well any time i see the phrase “hive” I get a little nervous as they are talking about a collective
of programming entries and im not a programmer so in my ignorance I pick C or find a coder to as. Well per Q I was on the right track but its in the ~32 folder so A,C

48. Your network consists of a single Active directory domain named StevieBsChickenALaKingALaCarte.com The domain contains a domain controller named DC1 that hosts the primary DNS zone for the company. All of the 8.1 client machines are
configured to use DC1 as the primary DNS server. You need to configure DC1 as the primary DNS server. You need to configure DC1 to use your
ISP’s DNS server to resolve all name resolution requests that fall outside of StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. What should you configure?

A. An AAAA Record containing your ISP’s DNS server.

B. A forwarder containing your ISP’s DNS server.

C. A forward lookup zone for your ISP.

D. A reverse lookup zone for your ISP

Answer: So with what little I know Im assuming this going to be some form of forwarder and after checking the links its for sure B & Q confirms

49. You are the admin for (you guessed it) suzuie wongs hous…StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. You have just installed your first DC to create the domain and you need
to replace the configuration for DNS to send any unresolved DNS client queries and all external queries to your ISPs DNS server.
Which PowerShell cmdlet must you execute to accomplish this objective?

A. Add-DNSServerForwarder

B. Add-DNSServerPrimaryZone

C. Set-DNSServerforwarder

D. Set-DNSServerPrimaryZone

Answer: Well first you need to create a zone so you need to create a primary zone then you need to create a forwarder. Theres so many questions about configuration
with this one Q. Why so vague? Theres also a PS issue here because A will ad but not replace so to set you need to run C

50. We are going skip this question but spend some time on the one above, for now. Perhaps we will revisit but its a long table
describing DNS record types. I recommend Learn DNS as it has all the basic definitions, not a bad place to start

Volume 4 of the Q test prep dissection

Volume 4, here we go 31-40, only three more from our first donor candidate Q.

31. Server1 is a 2012R2 server hosting Hyper-V machines. You configure VM1 to support an
in-house application. You configure a legacy network adapter for VM1. You need to ensure that VM1 uses only
50% of the available bandwidth. How should you do this?

A. Add a second legacy network adapter to increase throughput.

B. Remove the legacy network adapter and add an “up to date” network adapter.

C. Configure a NIC team

D. Reinstall Hyper-V integration services.

Answer:B, the wording to all of these answers is nonsensical and confusing. Could we please get on a standard system
for jargonization of ideas? “up to date” network adapter is not on option in Hyper-V nor can you “reinstall” integration services
in any kind of traditional understanding of what it means to install a piece of software. Perhaps in the future software will just be
check boxes but why are we talking about the future while nubz are trying to learn about the now?[/endrant]

32. You are the administrator for Server1 a two-node Windows Server 2012 R2 Hyper-V cluster. You configure two new virtual
machines: VM1 and VM2. You need to ensure that these virtual machines are not able to communicate with rogue DHCP servers. What should you
configure?

A. MAC Address Spoofing (need to Ctrl+F get to the info on link)

B. Router Gaurd

C. Port mirroring

D. DHCP Guard

Answer:B, D is the right concept but the label is incorrect.

33. You are the Hyper-V administrator for StevieBsChickenALaKingALaCarte.com.. You manage a Hyper-V
host named HyperV1. HyperV1 contains three 2008 VMs and 6 2012R2 machines. You have configured an external virtual switch within Hyper-V management console.
You need to ensure that the VMs are only able to communicate with hosted local VMs. What do you need to do?

A. Upgrade all 08 VMs to 2012 R2.

B. Add a second virtual switch. Move all 08 VMs to virtual switch 1 and all 2012 R2 VMs to the new switch labled
virtual switch 2.

C. Remove the virtual switch and re-create it using the private switch type.

D. Remove the virtual switch and re-create it using the public switch type (see previous link).

Answer:Based on the scenario Q gives we need to create a internal switch and delete the other switch but thats not one of the options. Again, I find
this confusing. Probably to newcomers and old hats a like. However, the answer is C per Q.

34. You are designing a multitenant Hyper-V infrastructure. You need to ensure that tenants are
unable to see each others resources. What should you configure?

A. Hyper-V virtual grid

B. Virtual Cloud Partitions (VCP)

C. Port Virtual Local Area Network (PVLAN)

D. MAC Address Isolation

Answer:C, not a whole lot of public facing information on this topic but network virtualization allows you to to specify port local per machine to
drill down to the specific level of security required for this scenario.

35.Amanda is configuring IP addressing for a company that has a head office in
midtown Manhattan and 11 branch offices in various locations through the New York metropolitan area. She
has decided that each office will correspond to a single subnet on the company’s WAN. The company itself
can use a single Class C network for this purpose. Which of the following subnet masks would provide the
most addresses for each host?

A. 255.255.255.192

B. 255.255.255.224

C. 255.255.255.240

D. 255.255.255.248

Answer: Logically you would think it would be A. C

36.Jim Goldberg functions as an admin for a single domain implementation of ADDS for his frim
He is assigned the task of maintaining his company’s DNS and DHCP servers. He decides that DHCP
clients running Win 8.1 should be configured to automatically select their primary DNS server.
Jim configures a 2012 R2 machine named Sever4 as a DNS server. In the DHCP server’s scope options for a subnet
containing 25 client computers, Neil configures Server4s IP address in the 006 DNS servers option.
He also ensure that DHCP reservation exists for Server4. Next, he restarts all the client machines on the
subnet. He discovers a client machine is still configured to use a DNS server that was taken off line before
Jim started making changes to the network. How can Jim correct this problem?

A. Execute the ipconfig /release and ipconfig /renew commands on each workstation

B. Configure both the 006 and the 015 options for the DNS server in DHCP Scope.

C. Use ipconfig /setclassid at each client computer to set DHCP class ID information.

D. Manually edit the TCP/IP properties on each client computer.

E. Isolate the subnet to eliminate the possibility that clients are receiving scope information from a
remote subnet.

Answer:D, this seems like too much work and like there should be another way around manual updates to a client but its what Q says. Are we
still in the early days of DNS on this?

37. Your Company uses Class B network ranges. You plan to configure the subnet mask for a branch site
containing 450 Win 8.1 client computers. Your company policy requires you to use 1 subnet per branch site.
You plan to add another 150 computers in the next year. You need to select a subnet mask that
satisfies the requirements for today and also the future growth. You want to limit
the amount of wasted addresses. Which subnet mask should you select?

A. 255.255.254.0

B. 255.255.252.0

C. 255.255.255.240

D. 255.255.255.0

Answer: I would say B but im not great with IPv4 but im going to hold my self accountable so even if im wrong
after checking Ill leave my wrong answer posted. Ok it is B after reading the whole question and the answer. For more information watch
Subnetting demystified as mentioned in a previous post.

38. You need to plan an IPv6 addressing scheme. You need to identify the addresses in the answers below
as one of the following 1:Global Unicast, 2:Link-Local unicast,
3: unique local IPv6 unicast, or 4: Multicast

A. Fe::

B. 2000::/3

C. Fc00::/7

D. Ff

E. Fe80::/64

Answer:Im terrible with Ipv6 so we for sure have to consult the answer column in
Q for this one or you could check the links and learn the ranges and perhaps an understanding of the ranges. Any way the answer is 1,B; 2,E; 3,C; 4,D.

39. Stevie B’s Chicken A La King A La Carte consists of a main site and two branch sites (we rae really
much larger but this is just a theoretical scenario). Each branch site is connected to the main via a WAN link. You need to configure a new
server for the main site. You need to configure an IPv6 address for the new server. You plan to use an IPv6 address clas
that is private to the organization but unique across all the organization’s sites. Which address meets this requirement?

A. Foo:3fff:64df:155c:dca7::81a4

B. Fe80::cc33:456a:3719:1234

C. 2003:414:ab86:741f::230:1:a5ab

D. fd12:cd36:1208:9::f92b

Answer:D, as im horrible with IPv6 I had no clue. I honestly havent put much stock into learning this technology yet as
it seems it would be immensely time consuming for some one such as my self and I have a lot of other stuff to learn.

40. You are the network engineer for a consulting firm. You have been tasked with desiging a subnet mask for a network that
will support up to 20,046 client computers. You must minimize the number of wasted addresses. Which subnet mask should you select?

A. 255.255.252.0

B. 255.255.248.0

C. 255.255.240.0

D. 255.255.128.0

Answer: D This requires a lot of math (at least a lot to me) but if you memorize the tables or at least the patterns of the tables and
write them out while testing its possibly faster than doing the round about math of 255-128=x X*255. I think thats a slightly less than
accurate but not completly failsauce way to calculate addresses in this case. Please correct me if your reading this and im wrong.

Part 3 of 6 of source Q test prep

Ok on to section 21-30. Feeling like we got a pretty style set here and like we are
getting into a groove on a format of writing these things with a slightly less than reverent perspective
with regards to “corporate culture” or perhaps im just inflecting my own personality which
may or may not be a good thing given my records of personal success. In addendum to that statement style wise I feel like I could perhaps [b] (sic) the numbers in previous posts.
I am feeling slightly “under the weather” as of late so I hope theres no spelling errors, logical failures or bad links. If you find any please let me know!

21. You are responsible for printers connected to printers (i feel like its good to get used to the
terminology of understanding a “printer” is a server and a “print device” is one of those giant monsters that the
images on paper come out of) running 2012 R2 in the StevieBsChickenALaKingALaCarte.com domain. You have installed
a print device that should be accessible to computers in the sauce department but not to
computers in other departments of the company. All resources in this department are located in the Sauce OU (organizational unit,
if you dont know this by now plz l2server/GP). What should you do?

A. Right-click this printer in the details pane of the print management snap-in & select
deploy with group policy. Choose
a GPO that is linked to the
Sauce OU. and select the option labeled “the computer that this GPO applies to (per machine).”

B. From the sharing tab of the “print device” printer’s properties dialog box, select the List in the directory
option.

C.Right-click the print device and in the details pane of the print management snap-in, and select the list in directory option.

D.Right-click the print device in the details pane of the print management snap in and select deploy with group policy. Choose a GPO
that is linked to the Sauce OU and select the option labeled “The uses this GPO applies to (per user)”

Answer:A, its kind of a long scenario but if you want the users to have the printer auto-installed A is the only option.
You could choose another option but it would require extra work from your Sauce friends, co-workers or whatever your preferred nomenclature is (i like to seem approachable and sociable).

22. Your network consists of two servers. Server1 is a 2012 box that functions as an application server. Server2 is a 08R2 file server. You need to ensure
that you can manage Server 1 from Server 2 using Server Manager. What do you need to do to ensure (that diet protein shakes taste better) that you can
manage Server 1?

A. Install WMF 4.0 on server 2

B. Install WMF 4.0 on server 1

C. Install .NET Framework 4.5 on Server 2

D. Install .NET Framework 4.5 on Server 1

Answer:A,C as Server 2 is not on 2012R2 you have to install .net from my understanding.

23.You are the systems administrator for StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. Your network consists of
a single Active Directory domain containing 650 Windows 8.1 workstations and 30 2012R2 machines functioning on
member servers. You just finished configuring a new remote server named RemoteServer1. You have taken the necessary
steps to configure the WS Management listener service on the new server. You would like to confirm functionality before
releasing the server to production. Which command can you execute to confirm WinRM functionality?

A.Winrs -r:RemoteServer1 test

B.Psremote -exec RemoteServer1 test

C.Test-WSMan RemoteServer1

D.WinRM -test RemoteSetver1

Answer:C. Test-WsMAn does work for this according to our source (I didnt know this one)

24.Tony has recently installed a Hyper-V host with 64 GB of RAM and two quad-core processors.
He plans to install four virtual guest servers. He would like each guest to be able to use up to 16 GB
of memory. In the event of a host shutdown, Tony needs to be able to reserve a portion for startup memory
to allow him to bring up the host & all guest servers simultaneously. What should he configure on each virtual machine?

A.Windows Paging

B.Static Memory

C.Dynamic Memory

D.Fast Cache

Answer:C, and here is a thread

about this topic.

25.Server1 is a Windows Server 2012 R2 Hyper-V hose. Server1 contains VM1. You need to set VM1 up to PXE boot in the event of a restart.
Which virtual machine setting should you configure for VM1 to accomplish this?

A.Configure the standard network adapter setting to boot from PXE

B.Configure to Legacy Network (same link) Adapter to boot from PXE.

C.Configure the BIOS startup (best link I could grab, nothing direct) order

D.Disable Diskette Drive (no clue what this is unless we are just booting to DOOM II)

Answer:B as You must boot from a legacy network adapter to PXE boot but if you need a machine to PXE boot every time I feel like there
should be some additional steps to configure. Strange question, Q. And indeed upon checking Q claims the soul answer to be C.

26. You are the administrator for a two-node Windows Server 2012 R2 Hyper-V cluster. You configure two new virtual machines
in your node named VM1 & VM2. You need to ensure that all virtual machines are able to be backed
up via the host using a third-party backup application. What should you configure?

A.Network adapter

B.Router Guard

C.Guest integration services

D.Windows Backup (real convoluted terminology for Hyper-V)

Answer:C, this is a weird question though. It cant be any thing having to do with DHCP so B is out, A makes no sense and D is certianly not 3rd party
or hyper-v related.

27.You are the administrator for Server1 a Windows server 2012 Rs Hyper-V host you
configure two new virtual machines: VM1 and VM2. You need to ensure that you can track CPU, memory, disk spcae and network usage.
Which command do you configure?

A.Enable-gstintSvc

B.Enable-VMResourceMetering

C.Enable-VMResource Management

D.Enable-VmPerfMon

Answer:B, upon checking the links you will realize the truth of the situation.

28.You are preparing to deploy Hyper-V to your infrastructure. Server1 is a 2012 box
functioning as a dev Hyper-V server. you need to test the ability to use pass through disks for
a new VM. Your local disk configuration is as follows: disk 1 online 20 gig basic unallocated space,
Disk 2 same config 10 gb, disk 3 same config 5 gb. You need set up pass through on disk1, what do you need to do?

A. Take Disk 1 offline

B. Create a 20-GB volume on Disk 1

C. Create a new striped volume using the space in disks 1 and 2.

D. Upgrade to 2012 R2

Answer:A, I choose not to put links in this one because you see it in so many practice test and
the answer is so simple, pass through disk question=take the disk offline, every time.

29.You need to share the contents of a virtual hard disk between multiple guest virtual machines. What can you do

A.Establish a parent/child relationship, and configure the virtual hard disk containing the files as the parent disk.

B.Convert the Virtual hard disk to a fixed sized disk.

C.Establish a dynamically expanding disk relationship between the virtual machines.

D.Add a second virtual hard disk and configure a virtual mirror.

Answer:A, any time you have to share files you must have a parent/child disk situation.

30.Blackie Lawless is the network administrator for StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. He plans to
configure a server a Hyper-V host. To reduce cost, Blackie has decided to repurpose an existing server. The server has 32 GB of RAM,
two quad-core CPUs, 4 TB of local storage, and four network adapters configured as a single NIC Team. Blackie upgrades the server to 256 GB of RAM
and installs the Hyper-V role. Blackie needs to create two virtual network switches. Half the virtual machines
will be configured as development servers connected to VirtualSwitch1, while the other half will be configured as
production servers connected to VirtualSwitch2. During the configuration Blackie realized that he is unable to split the VMs
between two virtual switches. What is the first thing Dave must do to accomplish this?

A.Upgrade the “hyper-V” integration services

B.Execute the remove-NetLbfoTeam cmdlet

C.Execute the set-netadapter cmdet to configure VLAN IDs

D.Add an available interface to the NIC Team using the Add-netlbfoTeamNic cmdlet

Answer:B, if you need to connect to two switches a NIC team cannot do that because its tied to traffic from one virtual switch.

Thats all for this round. Maybe I can get 10 more done tomorrow.

Part 2 of “Q” 70-410 test prep Q & A

In part 2 of this 6 part set up. I would go for 3 tonight but I got a new book thats just begging for some attention tonight. The answers are a little
more personally worded as im starting to get comfotable with this set up. I have a tendency to be overly appologetic but none the less I hope you
dont mind the refferences (see jokes) and format.

11. Server1 is a new file server that store user data for your Stevie B’s Chicken A La King A La Carte. You have noticed that
Server1 is getting low on HD space. To fix the issue you decide to add a new 3 TB disk named Volume 4. What is the best way to configure Disk2
so that you can create a new 3-TB volume on Server1.

A. Format it as FAT

B. Use DiskPart and convert the disk to a
GPT disk.

C. Use the MBR partition
table when creating the volume(4)

D. Attach the new volume as a VHD

Answer: B is recomened for disks larger than 2TB in size. Doesnt work with older versions and when you add
a smaller disk its added as an MBR disk. If you really feel the need to convert a smaller disk to GPT you can do that
using diskpart as long as its blank.

12. You are planning to design a new storage space on a 2012 R2 server with four 2-TB disks. Your
goal is to maximize the amount of storage but also provide fault tolerance should a single disk fail. What kind
of storage space should you create?

A. Parity storage space

B. Mirror storage Space

C. Spanned Volume

D. Simple storage space

Answer: A Given that a mirror storage space is going to provide the most fault tolerance but the least
amount of efficiency we can rule that out. A spanned volume is simply two disks combined to make
one disk, so there’s no fault tolerance there. So that leaves us with Parity storage space given that
a simple volume has nothing to do with fault tolerance, it just limits the options as to the type of disks that you can create.

13. You have been asked to design a local storage solution that offers fast read and write access for
your files. Data protection is not a concern. Which RAID offers the highest read/write?

A. RAID-0

B. RAID-1

C. RAID-2

D. RAID-5

Answer: Raid 0 or A is clearly the winner here as it offers no redundancy. Ive noticed that this appears to be the same as a “spanned volume”

14. Several months after installing a new Windows Server 2012 R2 file server and configuring quotas for users in her
company’s AD DS domain, Ozzy notices that the hard disk on which users’ shared folders are located is quickly becoming full. Upon checking through
the contents he asks Sharon why she has so many photos of David Hasselhoff. Ozzy would like to prevent Sharon from storing Davids records on
the company drives. What should Ozzy do?

A. Use File Server Resource Manager (FSRM) To block audio/video file types and email Sharon informing her to use Spotify.

B. Use FSRM to generate an alert when ever Sharon saves saves audio file types

C. Modify disk quotas to reduce the amount of disk space avalible to users.

D. Modify the quota to block saving audio files

Answer: A, not sure why you would use a quota setting (i dont think its possible) to do what FSRM does.

15. You need to create a shared folder on your Windows Server 2012 R2 computer
that users on a UNIX server require access to. You want to configure access-denied assistance and
quotas on this share. Which of the following options do you pick in the New Share Wizard that you
started from server manager?

A. SMB Share-Quick (its really hard to find a consitant answer for these, Ill make a blog post and update)

B. NFS Share-Advanced

C. SMB Share-Advanced

D. NFS Share-Quick

E. SMB Share-Applications

Answer: If you want to configure all the options at setup its going to be B however you can chose the quick option and configure
settings after creation. At least thats my understanding from watching youtube videos as MSFT isnt exactly specific in TechNet articles yet this topic
appears frequently on practace tests. According to our source “Q” it is in deed B.

16. You have granted a user named Lemmy the read NTFS Permission on a folder named Sales. Lemmy is also a member of the BlueFinance group which was granted
explicitly denied the Full Control NTFS permission on the Sales folder. What is Lemmys effective
access to the folder? (obviously he doesnt care at this point but lets pretend he does)

A. Full Control

B. Lemmy does not have access to the folder.

C. Modify.

D. Read.

Answer: Proably D but these things are tricky. D is what it seems to indicate the goal his however
we may not have obtained our goal. According to our source material layering an explicit deny of full control
into this equasion would amount to server granting no access to the share so the answer is B. There is an interesting
bit about this in the server 2012 MCSA google + group which I highly recommend joining as all sorts of information is
shared amongst members. I think this link should get you there. Poke
around till you find some practace test Q & As.

17. Which NTFS Quota configuration should you enable to actively notify users that they are nearing
their quota limit?

A. Set Warning level

B. Deny disk space to users exceeding quota limit

C. Limit disk space

D. Log event when user exceeds their warning level

Answer: A obviously, not sure if there is much need for links in the example.

18. Brian is the admin for Stevie B’s Chickin A La King A La Carte (I get it Contoso is shorter) which is currently opporating
and ADDS network with a single domain. The Pultry department (as opposed to the noodle & sauce departments, not to be confused) has
recently aquired a high-speed laser printer to handle their printing needs.
Brian has created three dom local groups on the print server for purposes of managing the printer, as follows: Designers
have print permissions, Supervisors have manage documents permissions, and managers have manager printer permissions. Brian needs
to give a staff memeber in the pultry department named Lloyd the ability to pause, resume and cancel documents printer by all staff
but not control the permissions assigned to other staff members on the printer. What group should Lloyd be a part of?

A. Supervisors

B. Designers

C. Managers

D. Brian does not need to add Lloyd to any of these groups she can performore these tasks by default.

Answer: A. Ok So clearly she needs to be a member of a group that manages document permissions and that group is Supervisors, A. For more information
about print permissions check here.

19. You have recently configured a new Windows Server 2012 R2 print server. you install a new high-ca=acity printer in one of your
satellite offices. For ease of administration the printer is shared on the print server located in the corporate office. All statlite
users are configured to use the shared printer Server1Printer1. Users in
one of the branch sites print to this printer over the corporate WAN link. You need to
ensure that users are able to print to the printer in the event of a WAN link failure. What can you
do to meet this requirement?

A. Disable Printer pooling

B. Install a second printer and share it as a server1Printer2 as a backup.

C. Enable Printer pooling

D> Enable Branch Office Direct Printing

Answer: D in the case of using a WAN link and having a failure its going to cause a failure but why a sat office would print to another physical
location is beyond me. Or print to another location then have that printer send the doc to a local print device. Thats scenario
is a perfect example of hard questions due to a lack of break fix methodology that lends its self more to a complete solution as opposed
to a partial answer. This problem isnt as bad on the real test but Ive noticed it to be a real pain on the practace tests. Its just outside
the relm of liner thinking which makes it much harder than it needs to be due to vague conceptual ideas that horrificly incomplete. WRITE COMPLETE
SNTENCZ PLZZZ! Tank u! domo!

20. Your network consist of a single Active Directory domain. Server1 is a windows server 2012 R2 server with the print and document
server role installed. Only one print device exists for the company. Sales, Finance and Marketing users all share the same
print device. You need to ensure that all usuers can print to this print device but that finance documents print before any other
department. What should you do?

A. Add three printers. Modify the priorities and security settings of each printer so that individual deparments have their own
printer to submit jobs to.

B. Purchase another print device and configure a Printer pool.

C. Add one printer, establish a priority on the printer and require all departments to submit jobs to this printer.

D. Add one printer. Configure the printer security settings to allow finance users to print. Deny all other users the abilty to print

Answer: A, just mod the print priorities and have all the docs go to the same printer. Any one in the group with the highest
priority will print first.

Stevie B’s Practice test A La King from source Q

I decided to deviate from the WDS objective for a bit to focus on this test prep as the WDS content was requiring a lot of mental
calculation that I could honestly use a small break from. So much research is going into fully understanding the WDS product and WIM creation.
Any way this is a practice test that im going over and covering in 6 (ish) parts. Its from a source that im calling “Q” and deviating from slightly.
Hope your ok with the nomenclature and references.

I should get at least an additional 10 done tomorrow, hopefully making a trip to a museum and no idea how long that will take. If it doesnt take too long
maybe I can get in 20 questions in this type and link format.

1. Your network contains an AD dom named StevieBsChickenALaKingALaCarte.com. The domain contains three domain controllers named
SBDC1, SBDC2, SBDC3. You install a new server named SBDC4 & need to configure it as a domain controller. Which tool should you use?

A. dcpromo.exe

B. Sever Manager

C. Active Directory Users and Computers(no 2012 specific article)

D. Active Directory Domains and Trusts

Answer: According to the source material “Q”: B, Server Manager is a MMC tool that replaces the CPU MAN console found in previous versions of server and adds “considerable
value” to the product in terms of functionality. Specifically it includes the management tools formerly part of the Manage Your Server blah blah blah (I dont know
previous versions of server so IDK about the reference) A is wrong because DCPROMO basically no longer exists. C & D have nothing to do with DC’s
(click the links for more info) and are only available after the CPU has been promoted to a DC (I hope your ok with the nomenclature or jargon
term CPU as its much shorter than typing out computer every time)

2. Your network consists of a single Active Directory domain named StevieBsChickenALaKingALaCarte.com.
The Domain contains 50 Win 8.1. boxes & 5 2012R2 boxes. You need to install
a new server that will provide mobile support and the ability for users to
connect to applications from anywhere. You install 2012R2 on a new machine
and name it S6. Which server role should you install to meet this need?

A. Terminal Server safely assuming this is RDP in 2012 as there is no reference to “terminal server” in 2012 from my research.

B. File & Storage Services

C. Web Server(IIS) obviously this is for hosting a website or integrating a customer (assuming for b. purp) portal with MSFT Dynamics

D. Remote Desktop Services (see previous “terminal server” link

Answer: D. RDP, given that this was two of the answers and the other two answers didnt really make any sense in light of the question seeming
to be slightly vague while pursuing the point of the question im not sure that much explanation is required in this case after
discussing the links within your self (if that concept makes any sense)

3. You are a consultant changed with the responsibility of deploying a computer
network to a new accounting firm. The owner would like you to install a Windows Server 2012 R2
computer to store data for the office network, which is not expected to grow
beyond a maximum of 10 computers including the server. The owner wants to keep
deployment costs as low as possible. Which editions (the new one obviously omg
these guys are HALARIOUS) of Windows Server 2012 R2 should you recommend?

A. Server 2012 R2 Essentials

B. Server 2012 R2 Foundation strange links to this guy

C. Server 2012 R2 Standard

D. Server 2012 R2 Datacenter (see standard link but it costs over 3 grand)

Answer: B. Foundations as it can support up to 15 AD client machines

4. Which of the following are valid charms (no good
TechNet links on basic UI features) available in the Server 2012 R2 interface?

A. Search

B. Find

C. Share

D. Delegate

E. Configuration

F. Settings

Answer: A,C,F. All of these are valid “charms” in 2012 R2 The Devices and Start charms are also
available. All other answers and invalid here.

5. You have recently installed Windows Server 2012 R2 Core and need to change windows update settings
using a command-line tool. What should you use?

A. Server Manager

B. RemoteConfig in this verbiage this isnt “real”

C. SConfig

D. Mstsc assuming this relates to XP

Answer: C. The sconfig command (the only viable answer if your familiar with server) enables you to perform basic Server Core configurations

6. Server1 is a full GUI installation of Windows Server 2012 R2. You decide
that you want to minimize the attack surface and reduce to Server Core. You
need to uninstall the GUI on Server1. How can you accomplish this? (each answer represents
a complete solution. Choose two).

A. Start Server1 with the installation media, and reinstall using the Server Core option.

B. From a Windows 8.1 workstation or another server access Server manager for
Server1 remotely and uninstall the User Interfaces and Infrastructure features.

C. From a PowerShell Session, execute the “Uninstall WindowsFeature server-gui-mgmt-infra, server-gui-shell” CMDLT

D. From PowerShell run “Install- WindowsFeature Server Core” CMDLT

Answer: B,C. To remove the User interfaces on a full GUI install these are the only two viable options as reinstalling would be inefficient
and installing server core as in example D is nonsense.

7. You receive reports that performance is poor while transferring files from your file server. You review the LAN switching
infrastructure and do not see any issues (yeah right like I would know that in my current dev state). You begin to look at your file server and notice
that your NIC is over utilized. You decide to increase throughput by configuring a NIC team. You add
two additional NICs and need to configure all three in a team. Which tool should you use?

A. Server Manager

B. Routing and Remote Access

C. NLB Manager

D. File Server Resource Manager

Answer: A is the only plausible place to create a NIC team. NLB has nothing to do with single server traffic but rather
splitting traffic across multiple servers.

8. You are the Systems Admin for Stevie B’s Chicken A La King A La Carte. Stevie B’s Chicken A La King A La Carte has
four servers as outlined in the following set up:

Server 1, CPU architecture: x86, Memory: 4 GB, OS: Server 2008 32 bit obvi

Server 2, CPU architecture: x86, x64 Memory: 2 GB, OS: Server 2008 32 bit

Server 3, CPU architecture: x64, Memory: 4 GB, OS: Server 2008 R2 64 bit obvi

Server 4, CPU architecture: x64, Memory: 2 GB, OS: Server 2008 R2 64 bit obvi

You need to ensure that the StevieBsChickenALaKingALaCarte.com domain contains only Server 2012 R2 installs. You need to minimize cost
and upgrade whenever possible. What should you do? (Each answer represents part of the solution Choose all that apply.)

A. Replace Server1 and perform a clean installation of Windows Server 2012 R2.

B. Replace both Server1 & Server2 and perform a clean installation of Windows Server 2012 R2.

C. Perform an in place upgrade on Server3 and Server4 to Windows Server 2012 R2.

D. Perform a clean install of Windows Server 2012 R2 on Server2.

E. Replace Server2 and perform a new installation of Windows Server 2012.

F. Replace all servers and perform clean installs of Windows Server 2012 (why not just order machines with pre loaded software)

G. Install an additional 2 GB of RAM in Server4 and perform an in-place upgrade to Windows Server 2012 (no clue why “Q” is using servernospacenumber format)

Answer: A,C,D the objective being to minimize cost so we want to replace as little hardware as possible leaving B, E & F out. G is also
possibly a good idea yet not completely necessary.

9. Server1 is running Windows Server 2012 R2 and is configured as a WDS server.
C:testimagesChickenSauce.wim contains a Server 2012 Datacenter image named “Chicken Sauce Edition Server 2012 DC” that you need to update to include an additional feature. First you prepare
to mount the image to a Staging location of C:mountedimage. Which command can you use to mount the image?

A. Dism.exe /Mount-Image /ImageFile:C:testimageChickenSauce.wim /index:1 /MountDir:c:mountedimage

B. Dism.exe /Mount C:testimagesChickenSauce.wim /index1 /MountDir:c:mountedimage

C. Dism.exe /Mount-Image C:testimagesChickenSauce.wim /Name:“Chicken Sauce Edition Server 2012 DC” C:Mountedimage

D. Dism.exe /Mount C:testimagesChickenSauce.wim /Name:“Chicken Sauce Edition Server 2012 DC” /MountDir:c:mounted image

Answer: A, Not much explination other than thats the only correct choice. These can get super complicated/tricky with longer commands.

10. Using the principle of least privilege, which local built-in group can you use to delegate the ability to read performance counter data?

A. Administrators

B. Event Log Readers

C. Performance Log Users

D. Performance Monitor Users

Answer: D, C also seems like a good choice but “log users” comes with the ability to make changes.

The never ending ET for Atari that is describing creating an image using MSFT tools

Ok so moving on to installing Win 10 on our 28 machines, started here,
Windows Deployment Services to do this. WDS is a powerful tool and we need to install the role on our server (I think I might be able to do this through
the MSFT lab environments Ill try and see how long the click through lasts) Im little nervous that my instructions may be less than accurate as I dont have
a test environ but ill do the best that I can.

Configuring WDS

We are going to do this through PowerShell rather than the GUI cause its easier to type out PowerShell instructions without the images a click
through WMCSM would require but in case your interested here’s a YouTube video that I that watched with an excellent narrator.

So, moving on from that bit of information I guess a good place to start might be some TechNet white pages no?

Lots of info there. So clearly we are going to have to work out what Steve B’s internal address ranges are and figure out what kind of a subnet
situation our machines are on. Not so fun, not good with that but given that this is super basic I should be able to handle calculating an address range.
Im thinking Stevie B’s is probably a class B range size company so we will work out a meaningful (lol) address in that range that’s probably all ready assigned
to some one. I guess I could take the time to find one that’s available. We will see how that goes as this progresses and I’ll leave it up to you
to check that out. I think that looking up hosts and things is actually interesting, hopefully you do to.

 photo F6AB1717-A0F4-4663-9AF9-5D3C32BA8FED_zpsisqc7glx.jpg

Oh is now a good time to tell you my trainer at my first tech jobs name was Steve Fritz and he was like my BFF cause any question I had was directed toward
him until I learned how to use a website database? Could be where the name came from. He honestly kind of looked and acted, and basically was Mr. Rodgers. Unless he
hadn’t had any candy that day then he was more like this:

 photo 7D5611BF-7BBE-45D9-B9E6-0B5FBC184D92_zpsyy4ybdce.jpg

I guess I can relate on some level. Any way back to the topic at hand. Going through this white paper, trying to grab some screen shots and figuring out
a plan for deployment! Obviously it would be really complicated to try and configure the DHCP/IP ranges through PowerShell, it may be possible but
Im going to go ahead and assume using a GUI is better for this situation. However, as noted in the TechNet article:

    • WDSUTIL command-line tool – enables you to manage the full functionality of the server. WDSUTIL also enables you to script common tasks.
    • We also have a Technet article with basic set boot image and so forth then another
      more indepth article that has screenshots
      of the fabulous blue screen of success (PowerShell)
    • So we are figuring out there are multiple ways to pre-stage a machine if you’ve been checking & following the links, through DHCP and/or MAC address (saying and/or due to MAC adddy being
      tied into DHCP config) so here is a TechNet article about that
    • And before we get too far ahead of our selves we also need to talk about Sysprep in order to create the image we are going to push machines. There are alot of
      YouTube videos about this but this is the only one with sound. I enjoy silence
      as much as the next guy but verbal explications are helpful some times. The video is aimed specifically at Windows 10 (its also a little hard to follow but maybe if you where capturing the
      image at the same time it would be easier) but that’s what we are installing & the only problem is he doesnt actually use sysprep to make a WIM. He does configure an answer file though, I suppose we will have to figure out if we need one of those.
    • This video starts to prove the existance og Sysprep but hes booting into an enviroment
      then he launches some tool and we never see an actual .wim file created.
    • Ok, so given that there are lots of ways to create an image we are just going to say “create an image” using what ever technology is avalible &
      tomarrow we will figure out how we are going to push out our wim files to a machine and how an answer file works. Im starting to see why im in the
      sub 600s on the test, this seems so imple yet there are so many angles and ways to configure!

      Hopefully the formatting is not too aweful, im really pushing the limits of tumblrs text editor, possibly, and the amount of text my machine is happy with navigating. Sorry, writing from a netbook (better than nothing).

    Update: So Thanks to the help of a google group I found that Sysprep is indeed real and it works. Heres a video and a link to screen shots. The video is older but Im assuming the process should be the same!

    Microsoft Deployment Tool Kit

    Edit 2/11: I may drop this topic for the fore seeable future as its kind of a personal interest into how this tech works. Its not really covered that extensively on the test and I suppose rationally I should start to focus on the things that may help me to pass. Im kind of into this whole robotically retyping test Q’s as its kind of like going through flash cards.

    Edit 2/15: Heres a hangout from the google group and of course some how my mug became the starting frame on youtube. Thank goodness my web cam works : |. Well its the starting frame on the group page, not sure if that loads the same every time or not?

    On to the Azure situation….

    Ok so we have established that I use the word “also” when conjoining two major ideas but this whole post kind of feels like an
    “also” running in tandem with the last set of ideas concerning Hyper-V. After doing some reading it would seem that the way you connect/setup
    Azure servers and the way that you connect and set-up Hyper-V servers are similar. Not exactly the same as the interfaces are vastly
    different but conceptually it seems like the same idea and in my naive state of understanding the depths of both technologies
    I can only assume that the two would share the same concerns and growing pains. I feel confident that there is an attitude that one is
    a superior technology among those who have been following a long for a while in spite of the fact that they both appear to be very similar.
    Other than the obvious fact of Azure being hosted off site providing more of a “terminal” solution or interface for end users.

    I feel like the long term goal, as I’ve said before is to remove physical hardware from offices and have a mostly off site based
    solution. I dont disagree with this concept of having basic walmart style server farms that work with small business (under 60 users) any thing
    larger than that might cause a problem resulting in a hybrid solution. Any way this is all math thats well outside my gustimation
    of cost and band width support mentality. Regardless of my current notion of the big picture its still an interesting thing
    to muse on.

    I suppose we should move on with assumptions and start with some links so you perhaps have a frame of reference to work from? I am generally writing with the
    assumption that you, the reader, are as ignorant on these subjects as I and that maybe together we can come up with an understanding
    of these technologies by way of conversational dialogue. Boy that fact sure took a long time to establish didnt it? Any way, here are
    some links

    1. Step by step installation of Windows Azure pack for Windows Server

    I got really excited about this cause I was like Yeah I love that kid

     photo tumblr_m7rzhsFN4E1r5g54go1_250_zpscuo9rw9q.gif

    Then I was all like dang that’s Boy Meets World not Step By Step but if it was a 90s version of an H.G. Wells novel (certainly not above the musings of television writers) its possible that Ben Savage looks like
    a young Patrick Duffy.

     photo Patrick-Duffy-Wants-Step-Step-Reunion-Video_zpsn9k2vy4s.jpg

    Am I getting off topic here? Possibly. I’m easily distracted by these sorts of things and its good to keep your “pop culture quotient” high, as “they” (whoever “they” is) say.

    Any way this guy goes through a basic install that left me kind of confused as to the whole process. Some one more
    experienced than I might understand this picture a little better. He starts to discuss setting up DNS records for off site servers?

    Actually its pretty straight forward until this point, right here I start getting confused, before that its the typical screen shot
    fodder that makes tech books seem overly elongated.

    1. “7. On the Database Server Setup page, enter the name of the database server or instance of Microsoft SQL Server. For single machine express deployments, this is the same machine you’re currently installing to (WAPPortal, for example”

    FML, when did we start having to have a SQL database to login to instances of servers or what ever the hell we are doing here
    This doesnt seem like it should more complicated than Hyper-V from a logical standpoint now my world has been set a doom.
    Shouldn’t we be able to build a machine, have a web portal or a desktop icon, have a user login to it then have the environment
    displayed? Im assuming we could have an in house DHCP server and then connect to a cloud DC for authentication and application of
    GP? Establish a connection via some sort of secure channel, im assuming there would have to be some sort of in house DNS solution for this.
    Obviously this puts effort on maintenance to a much a smaller level which may or may not be a good thing. Any way, some thing seems
    wrong or missing about this. I think the point made here is Azure is not for low level nerds, such as my self, to understand.

    Ok so moving on past that heart-breakingly disappointing article we have to check TechNet and see if there is any thing better.
    I realize this a completely new technology but its on the 70-410 and I would like to pass that test at some point. Any way here’s the
    TechNet series of articles on the situation, links at the top take you through the series (you get the general idea)

    1. Installing and configuring Azure

    I like this series a lot but I think conceptually “contoso” is a little straining. They go into great detail about organizational structure in
    test questions but there is no organizational information listed in this which makes it a little hard to “visualize” if you will. Also the disclaimer on that
    page is a nice touch. There really isnt much else for me to possibly explain or muse upon here that isnt listed in that article series.
    So until I learn some more, the pluralsite videos where slightly helpful from an introductory series stand point and paired with this
    it makes a nice vague base platform to work from, im going to leave it at this point. We may revisit this in the future but as we venture
    once more into the breach, dear friends, I fear it may be a while before you see another post from me. Hopefully Ill get some more books and continue to learn, Network + seems like
    a really good idea as im not every strong in that section
    and get yet another 70-410 book
    (the lab manual situation seems like a waste of money in my case) if there is any degree of cooperation hopefully they will be obtainable. If not uha, I guess ill memorize the ones I have?
    Until next time friends. Hopefully there will be a “next time” where I get to be a social person again. My life’s out of my hands though
    and honestly wouldnt have it any other way. I realize im being vague but I have to move to a rural site without an internet connection
    while on the brink of becoming an employed person in an urban area. Its rather exciting tail, I know, we cant all live the high life. Some
    of us have to go to work every day 😉

    As a side note tumblr is getting more accepting of the OL html situation. Its still hard to do lists within lists but it feels a little more reponsive to the code? Maybe im on html “tire kicker” at a used car lot too “would you look at that” haha

    Whats this Azure situation and where are we going with this?

    Im not even really sure what Windows Azure is capable of or exactly where Microsoft is headed with this product.
    It seems like it has the capability to completely remove the concept of the in house domain controller on physical
    hardware at any location given that internet connectivity is fast enough. I suppose in house DHCP could always be a factor though.
    Im sure that too, with time, will pass. So given that we arent exactly sure what this product is and we need at least a basic
    understanding of it because there are a few questions on the test about this product perhaps we should start with the basics like
    this wikipedia page. So if im understanding it right its an advanced
    terminal server type of situation with the option to back up your in house servers. They seem to be pushing the idea of using
    azure in dev environments for VMs however the price point seems a little lacking when considering that you could just use in house hosted
    VMs. The only way that I can see this product not being somewhat less than cost effective in the current market would be as a backup
    solution for complete in house severs. For example if you have an in house machine with an instance of sql or hyper V it would be amazing
    to be completely revive the machine by connecting to your azure subscription from a rebuilt machine. I feel almost certain that MSFT
    would have this solution available it just comes with the question of security (more trust than security) and price point. Ok so now given that
    in the future we may navigate our servers in an fashion that was forecasted by Jurassic Park.

     photo thumbnailImage_zps0pttzx08.png

    oh look there’s my PDC for my corp.corp.kandinsky.com domain that I use to replicate

    or:

     photo hwd_jpark13l_zpsxzdfvh7h.jpg

    Oh look theres my machine that houses all my Hyper V instances.

    I think this is very interesting but as far as actual implementation ive got a ways to go before I understand much of the current build
    of this product. Well as far as the parts of that im concerned about learning such as the connection to the cloud and building/implementing
    cloud VM solutions. I did start to watch a Pluralsite video series about this situation and found it to be somewhat less than helpful
    as most of the technology displayed is way over my head involving really long powershell scripts. Perhaps youtube videos and technet articles
    will get my connection chops up to speed. Ill dig around this week and see what I come with and perhaps post a part two of this situation.

    Edit: Powershell is such an awesomely powerful and beautiful interface. It has the look and feel of playing a vintage guitar for all the right reasons unfortunatly im not overly skilled at this particular style at this time beyond just basic chords and I still struggle with landing a C shape

    Edit: note to self, never directly link images from Google to a PhotoBucket, as it can be hazardous in the display/loading process

    Website Powered by WordPress.com.

    Up ↑