Zacker book, Chapter 1 questions

Moving on to the next book, I haven’t read this one yet so Ill be reading the chapters and doing this at the same time
im expecting it take 20-30 days then its ye old test time again. I need to get into contact with CED about my measure up
test prep questions because it says they are expired and I should have a little while left on them. Like 4 monthsish. Hopefully
that can be sorted out and im not pushing the clock too hard in this situation. Regardless, im believer that hard work pays off, I
mean I guess you have to be right? Any way on to the Zacker Server 2012 book. Two chapters a day would be nice and I think its doable
if I really push my self. These dont come with answers so you may not be able to trust me to fully come up with the right answer but
I will try to reference TechNet and check the chapters as much as possible.

Whilst in the process of article creation I came across a PDF that shared many of the same questions and answers that was also written by
a mister C. Zacker. Assuming its the same guy so the answers should be more in the 90% correct range. Obviously you would think that I would
just reference the material as written but with situational questions that doesnt always work given that logic is involved. However I will do
my best to indicate cross reference answer checks and text answer checks so “grey” areas are apparent.

1. Which of the following roles implement (odd word choice to convey function as) what can be classified as infrastructure services? (choose all that apply)

A. DNS

B. Web Server (IIS)

C. DHCP

D. Remote desktop Services

Answer: A, C im assuming they mean infrastructure services to mean some thing that supports your network. This is possibly
not testable as its very loose term. Not cross check-able but it seems to be line with the previous chapters text.

2. Which of the following is a valid upgrade path to Server 2012 R2?

A. Server 2003 Standard to Server 2012 (regular edition? wtf does “Standard mean”)

B. 2008 to 2012

C. 2008 R2 32 bit to 2012 64 bit

D. windows 7 ultimate edition to 2012 essentials

Answer: B, the wording of this “Standard edition” is a little questionable but you can go from a client OS to server on an upgrade path
(upgrade paths are usually not the best way to go any how) you also cant change architecture types (this is mystifying to me).

3. Which feature must you add to a windows server 2012 server core installation to convert it to the minimal server interface?

A. Graphical management tools and infrastructure

B. Server graphical shell

C. PowerShell

D. MMC

Answer: A, if you clicked the link it kind of gave it away. Any way here’s a helpful, yet silent (I really hate that, plz narrate) video on the topic at hand.

]

4. What is the directory where windows stores all of the operations system modules it might need to install at a later time?

A. Windows

B. System32

C. Bin

D. WinSxS

Answer: D, this is kind of newer thing to have optional uninstalled windows feature that still take up disk space but it
stores them in the WinSxS dir starting with Vista.

5. Which of the following are valid reasons why administrators might want to install their 2012 servers using server core?
(choose all that apply)

A. A Server core installation can be converted to the full GUI without reinstalling the OS.

B. PS 3.0 in has way more commands than 2.0

C. The new Server manager in in 2012 makes in easier to admin remotely

D. A 2012 core license is cheaper

Answer:A,B There’s a lot of BS in here but the primary reason being the attack surface is smaller. Other than that its all true except
for D. However upon cross checking the other material indicates that B is not really a reason to install core over the full GUI which makes sense

6. Server 2012 requires what type of CPU architecture?

A. 64 bit only

B. 32 or 64 bit

C. any processor provided that its an actual physical processor

D. Minimum dual core

Answer: With any basic knowledge you can eliminate two answers with no product knowledge, c, d. I really like this
“explanation” about hardware requirements
which indicates that the answer is A

7. What is the minimum system requirements for memory to run all editions of Server 2012

A. 356 MB RAM

B. 512 MB RAM

C. 2 GB RAM (yes plz)

D. 4 GB RAM

Answer: Surprisingly its b, some thing tells me its better judgment if you plan on using the machine for much other than a paper
weight to add more ram than 512mb

8. What is the default installation that occurs when installing Server 2012?

A. Server Core

C. Start up GUI

D. PowerShell

Answer: A, obviously its not powershell nub.

9. What Windows server 2012 roles would install to provide network resources to remote users?

A. Network Policy and Access Services

B. (routing (word not used in book)) and Remote Access

C. WDS

D. Web Server (IIS)

Answer: B, without the routing word missing this is the only appropriate answer. Here is a prop
paper for small business owners on the topic and here is the RRS page.

10. What Server 2012 role enforces security policies for network users?

A. Network Policy and Access Services

B. (again)Remote Access

C. Active Directory Rights Management Service

D. Remote Desktop Services

Answer: A, this one doesnt cross reference and the wording is sketchy but A is the only one that deals with client health
and things of that nature.

2 thoughts on “Zacker book, Chapter 1 questions

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: